Özellikle sonbahar mevsiminde doktora en sık başvuru sebebi olan grip virüsü ve hastalığı hakkında dikkat edilmesi gereken pek çok husus olduğuna dikkat çeken Özel Aritmi İnegöl Hastanesi KBB uzmanı Op. Dr. Cem Hızlı, sıvı tüketimine ve el temizliği dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.
Grip virüsü neredeyse her yıl, yapı ve özellik değiştirdiği için maalesef halen önlenmesi güç salgınlar nedeniyle, özellikle kronik hastalarda, yaşlı ve savunma mekanizması düşük kimseler ve gebelerde ağır seyreden hastalık tablolarına neden olmakta. Ayrıca grup virüsü, direnci düşen vücutta ölümcül seyredebilen ciddi başka enfeksiyonları da beraberinde getirebilmekte. Grip enfeksiyonlarına karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Özel Aritmi İnegöl Hastanesi KBB uzmanı Op. Dr. Cem Hızlı, “Kalabalık ortamlarda ve kapalı mekanlarda uzun süre kalmak ve ellerin yıkanmasında gerekli özenin gösterilmemesi büyük salgınlara sebep olmaktadır” dedi.

KİŞİ BOL SIVI TÜKETİP İSTİRAHAT ETMELİ
Ateş, halsizlik, yaygın kas ağrısı, öksürük, burunda tıkanıklığı durumunda ilk olarak akla viral grip hastalığının geldiğini belirten Özel Aritmi İnegöl Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Cem Hızlı, “Kişi bol sıvı tüketip istirahat etmeli ve sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır. “Antiviral Ajanlar” kullanımına başlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, ilk 24 saatte alınan antiviral ilaçlar ve ağrı kesicilerle bol sıvı alımı ve istirahat etmek, hastalık sürecini belirgin sürede kısaltmakta ve şiddetini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olmaktadır. Yaşlılar, savunma sistemini düşüren ilaç kullanan kimseler, kalp ve akciğer hastalığı olanlar, şeker hastalarına, Eylül-Ekim ayında aşı yapılması halen tartışmalı olmakla beraber pek çok otorite tarafınca önerilmektedir” dedi.