İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında kurulan ve geride kalan 7 yılda hem yurt içinde hem de yurt dışında katıldığı önemli organizasyonlarda şehrimizi temsil eden İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Cumartesi akşamı hazırlanan özel gecede ilçe halkının karşısına çıktı. Birbirinden güzel gösterileri İnegöllülerle buluşturan 107 kişilik ekip, salondakilere unutulmaz bir gece yaşattı.

İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Cumartesi akşamı saat 20.30’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve bazı meclis üyeleri de katıldı. İlçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği programda, farklı yörelere ait oyunlar sahnelendi.

107 KİŞİLİK DEV KADRO

Amacı öncelikle İnegöl Yöresi Oyunlarını derlemek ve yaygınlaştırmak olan halk dansları topluluğu, 107 kişiyle hazırlanan bu muhteşem gecede; Kütahya, Bursa, Kırklareli, Burdur, Artvin, Trabzon, Halay Potpori ve İnegöl yörelerinden oluşan bir gösteri sundular. Gecenin finali ise bu programların değişmez ritüeli olan çiftetelli ile yapıldı.

ONLARLA NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR

Program sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Alper Taban, salondaki vatandaşlara hitaben bir konuşma yaparak halk dansları ekibine de çiçek takdim etti. Başkan Taban, “Bu akşam muhteşem bir gece yaşadık. Çok kıymetli AK Parti İlçe Başkanımızla, değerli yöneticilerimiz ve meclis üyelerimizle beraber bir bölümüne de olsa yetişip izleme imkanı bulduk. İnegöl Belediyesi güçlü bir kuruluş. İşte gördüğünüz bu gençlerle beraber büyük organizasyonların altına imza atıyoruz. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok kıymetli hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Bu bir ekip çalışması. Hocalarımız, yavrularımız, kurumumuz ve sizlerle birlikte bu çalışmalar sürdüğü sürece bizler de meyvelerini toplamaya devam ederiz” ifadelerinde bulundu.

Muhteşem gece, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim