Dünyada ve ülkemizd


Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi İnegöl’de de evlenmek isteyen çiftlerin nikah tarihi olarak ''10.10.2010''u tercih etmesi, nikah dairesinde yoğunluğu arttırdı. Nikah tarihlerini özel ve akılda kalıcı yapmak isteyen çiftler, aylar öncesinden bu tarihe gün almak için yoğun çaba gösterdi.
Bu özel günde beraberliklerini anlamlandırmak ve mutlu bir evliliğe ilk adımını atmak isteyen çiftler, aylar öncesinden nikah tarihlerini alıp, gün, ay ve yılın 10’u gösterdiği tarihte hayatlarını birleştirdiler. İnegöl’de tarihlerin 10.10.2010’u gösterdiği dün 12 çift nikah masasına otururken, geçen günlere ve yıllara oranda dün nikahlanmalarda yüzde 50’lik artış olduğu belirtildi.
10’LARA KAZA BİLE ENGEL OLAMADI
Düğün tarihlerinin, özel bir gün olarak kabul edilen ve çeşitli organizasyonların özellikle bu tarihe alındığı 10.10.2010'da evlenmeye karar veren Ali-Nurten çifti, damadın kaza geçirmesine rağmen emellerine ulaştılar.
İnegöl’lü damat Ali Emer, Kütahya'nın Domaniç ilçesine nişanlısını almaya giderken aracıyla şarampole devrildi, şans eseri burnu bile kanamadan kazayı atlattı. Tahtaköprü Beldesini geçip Domaniç yönüne giden 24 yaşındaki Ali Emer idaresindeki 16 PR 614 plakalı özel otomobil, Domaniç-İnegöl karayolunun 7. kilometresinde Muratağa mevkisinde yaklaşık 5 metrelik şarampole devrildi.
Kazadan yara almadan kurtulan damat Ali Emer'in, akılda kalması için '10.10.2010' tarihine rastlayan düğünü için Domaniç'teki nişanlısı Nurten Çağlar'ı almak üzere İnegöl'den kiraladığı araçla yola çıktığı öğrenildi. Uzun süre şok yaşadığı gözlenen Ali Emer, olay yerinde GSM sinyali bulunmadığı için cep telefonunun çektiği yere kadar giderek, nişanlısına durumu anlattı. Kuaförde bulunan gelin adayını, başka bir araçla alıp İnegöl'e döndü. genç çift, özel olarak seçtikleri tarihte dünyaevine giderken, şarampole devrilen otomobil ise, traktöre bağlanan halat yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.

Editör: TE Bilişim