2 yıl önce olduğu gibi 2 gün sonra 15 Temmuz'da da İnegöl, tek bilek, tek yürek olacak. 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan hain darbe girişiminin ikinci yılında, Kaymakamlık ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenleyecek.

Etkinlik programı ile alakalı bilgilendirme basın toplantısı Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kaymakam Ali Akça, “2016 senesinin 15 Temmuz’un da gerçekten bizleri derinden etkileyen, yüreklerimizi sızlatan hain bir darbe girişimi oldu. Hain bir darbe girişimi oldu ama akabinde müthiş bir mücadele oldu. Onurlu, asil bir mücadele oldu. İnsanlarımız demokrasi nöbetleri tutmaya başladılar. İnegöl'de o darbe girişimine karşı duruşunu en üst sevilerde tuttu. Geçtiğimiz yıl Demokrasi ve Milli Birlik Bayramının ilkini kutlamıştık. Nasip olursa bu yılda ikincisini idrak edeceğiz. Bu noktada 15 Temmuz sabahında İshak Paşa camisinde başlayan programımız, en son Teheccüd namazıyla nihayet bulacak. Gün içerisinde şehitlik ziyaretlerimiz olacak. Yine heykelden Tarihi mehter ekibimizle birlikte Atatürk bulvarında bütün STK’larımızla ve halkımızla yürüme programı planladık. Bütün ilçe halkımızı en başından sonuna kadar olan programa katılmaya bekliyorum” dedi.

PROGRAM İNEGÖL BELEDİYESİ

15 Temmuz günündeki program akışı şöyle sıralandı; “ Saat 05.00’de İshakpaşa Camii Sabah Namazı ve Bereket Sofrası (Çorba İkramı) akabinde, şehitlik Ziyareti (Kur’an-Kerim ve Dua). Saat 13.15’de Öğle Namazı Sonrası Mevlid-i Şerif Okunması, her bir şehit anısına okunan (249) , Hatm-i Şeriflerin Duası ve Yemek İkramı / İshakpaşa Camii. 14.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik GünüpTemalı Fotoğraf ve Resim Sergisi / Kent Müzesi Sergi Salonu. Saat 19.45’de Heykel’den Milli İrade Meydanına Mehter Eşliğinde “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü”. 20.30 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Söylenmesi, Sela, ezan, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Okunan Kuran-ı Kerim in Türkçe Meali. Saat 21.00’de Mehter Konseri. Saat 21.30’da protokol Konuşmaları (Belediye Başkanı-İlçe Kaymakamı). Saat 22.00’de Mahalli İlahi ve Ezgi Gruplarının Sahne Alması /Serhat Balantekin. Şiir/Kent Konseyi İşbirliğiyle. Dev Ekranda 15 Temmuz Videosu. Şiir / Kent Konseyi İşbirliğiyle. Kuran-ı Kerim Tilaveti Mehmet Kızılarslan. Okunan Kuran-ı Kerim in Türkçe Meali. Şiir / Kent Konseyi İşbirliğiyle. Saat 22.30’da Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları (Tv Canlı Yayın Bağlantıları), Şiir / Kent Konseyi İşbirliğiyle. Mahalli İlahi ve Ezgi Gruplarının Sahne Alması /Erdoğan Aydın. Saat 23.30’da Kuran-ı Kerim Tilaveti Nazmi Özden. Okunan Kuran-ı Kerimin Türkçe Meali. 00.13 tüm Camilerde Sela Okunması ve Sn. Cumhurbaşkanımızın Çağrısıyla Demokrasi Nöbetinin Başlaması ve dua. Saat 01.30’da Teheccüd Namazı ve Programın Sonlandırılması.”.

Editör: TE Bilişim