15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, 15 Temmuz 2016 akşamında olduğu gibi Pazar günü de tüm vatandaşları meydanlara davet etti.

Türkiye’nin, 2 yıl önce yani 15 Temmuz 2016 tarihinde saat 22.00 civarında başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ersan, “15 Temmuz’da bu teşebbüsler silahlı darbe girişimi hâlini alarak, hiçbir şüpheye yer bırakmaksızın Türkiye’nin farklı mahiyette bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir. Boğaziçi Köprüsünün tanklarla kapatılmasının, savaş uçaklarının Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, bazı şehirlerde alçak uçuş yapmaya başlamalarının ve bazı şehirlerde tankların sokaklara çıkmasının, darbe girişiminin ilk işaretleriydi. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı karargâhı ve Jandarma Genel Komutanlığı binası bu grup tarafından ele geçirilmiş, MİT yerleşkesi, Emniyet Teşkilatının çeşitli binaları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi stratejik yerlere hunharca ve alçakça saldırılar düzenlenmiştir. Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı binalarına yönelik bombardımanda 47 polisimiz hayatını kaybetmiştir. Boğaz köprülerinin girişini tutan tanklardaki üniformalı teröristlerin açtıkları ateşler sebebiyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara’da, Genelkurmay Başkanlığı’nın önü başta olmak üzere, çeşitli yerlerde, açılan ateşler ve yapılan bombardıman neticesi yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır. TRT Genel Müdürlüğü binasını işgal eden bir grup silah zoruyla ekranlardan, eski darbelerin özentisiyle hazırlandığı anlaşılan korsan bir bildiri okudular. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden de benzer bir bildiri korsan olarak yayınlatılmıştır. Yine az sayıdaki askerle İstanbul’daki bir medya grubunun binası, kısa bir süre de olsa, işgal edilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki çatışmada çok sayıda vatandaşımız ve belediye personeli hayatını kaybetmiştir. Darbe girişiminin başlamasının ardından, Başbakanımız, saat 23.00 civarında medya aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmiş ve hükûmetin işbaşında olduğunu açıklamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri de, tüm partilerden milletvekillerinin katılımıyla millî iradenin tecelligahı olan Gazi Meclis’in darbe teşebbüsü karşısındaki tavrını ortaya koymuşlardır. Bu toplantı devam ederken Meclis, darbe teşebbüsü yapan grup tarafından, savaş uçakları ve helikopterlerle bombalanmıştır.” Dedi.

MİLLETİMİZ SAĞOLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla o gün Türkiye’nin her yerinde olduğu İnegöl’de de sokaklara çıktılarını aktaran Ersan, “Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, biz buna inanıyordum: sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın imanı vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu hadiseler esnasında polislerden ve içlerinde yakın çalışma arkadaşlarının da içinde olduğu vatandaşlardan 208 kişinin şehit olduğu, 232’si ağır olmak üzere bin 500’e yakın kişi de yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz. Bu bakımdan, 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır” dedi.

15 TEMMUZ’DA YİNE MEYDANLARDAYIZ

15 Temmuz 2016 akşamı olduğu gibi Pazar günü de yine sokaklarda olacaklarını aktaran Ersan, “Darbe girişimi gecesinde nasıl ki tüm İnegöllüler sokakları doldurarak, darbeye girişimine tepki gösterdilerse, Pazar günü de düzenleyeceğimiz programla meydanlarda olacağız. Belediyemiz ve Kaymakamlığımız tarafından çeşitli programlar olacak. Programlarda şehitlerimiz için dualar yapacağız. Tüm ilçe halkımızı bu programlara davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim