Bu yıl İnegöl merkezde kar yağışı az olurken, yüksek kesimlerde fazla yağan kar nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanlar için İnegöllü iki gönüllü çevreci 15 yıldır yiyecek aralıksız olarak taşıyor. Bisikletleriyle sokak sokak gezip evlerin önüne asılan ekmekleri toplayan iki arkadaş, köpek maması, buğday, makarna, sakatat gibi yiyecekler de temin ederek kırsal bölgelerdeki hayvanları besliyor.

İnegöl’de emekli olan iki arkadaş, 15 senedir kış aylarında topladıkları ekmek ve yiyecekleri zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veren sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelere bırakıyor. İnegöl’ün farklı noktalarına yiyecek bırakan 70 yaşındaki hayvan sever Bekir Hamlakay ve 65 yaşındaki arkadaşı Saadettin Aladağ, her yıl Ekim ayı itibariyle kampanya başlatıyor. Her gün sokak sokak gezerek ekmek toplayan iki arkadaş, bunları yanına köpek maması, buğday, makarna, sakatat da koyup ilçede özellikle sokak köpeklerinin yoğun olduğu yerlere bırakıyor.

ENGEL DEĞİL, DESTEK OLUN

Hamlakay, “15 yıldır doğadaki hayvanları doyurmak için arkadaşım Saadettin Aladağ ile birlikte ve bazı vatandaşların desteği ile her sene Ekim ayında başlayıp Nisan ayında son bulan ‘Hayvanlar Ölmesin’ adlı ekmek toplama kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Yıllardan beri gönüllü olarak elimizin geldiğince hayır işleri yapmaya gayret ediyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Yağmur, çamur, kar, soğuk demeden cadde ve sokakları gezerek, kapılarda asılı olan ve çöplerden topladığımız atık ekmek ve benzeri yiyecekleri belediyemizin tahsis etmiş olduğu binada, bazı vatandaşlarında destek vermesiyle biriktirmiş olduğumuz yiyeceklerin, küflü olanlarını ayrıştırarak, 30 çuval ekmek, 150 kg kadar sakatat ve bir çuval buğday biriktiriyor. Daha sonra yıllardır ilçemizin Orman İşletme Müdürlüğünün araç desteğiyle dağıtıyoruz. Her nedense ilçemize yeni gelen Orman İşletme Müdürümüz bu faaliyetimiz için araç vermemesi bizleri çok üzmüştür. Neyse ki aç kalan hayvanların imdadına Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden şef Yusuf bey tereddüt etmeden araç desteği vermesi bizleri bir o kadar sevindirdi. Yüksek kesimlerde yaşayan hayvanların karınlarının bu kış aylarında doyurmamızın en büyük sevabını elbette bize araç temin eden müdür ve şef Yusuf beylerdir ve bizimle dağıtıma gelen orman memurlarınındır. Şu ana kadar ilçemizin güneyine Ulu Dağın yüksek kesimlerine 3 bölgeye 3 araç yiyecek ulaştırdık. Son götürmüş olduğumuz yerler sırasıyla Hocaköy, Gülbahçe, Tuzla ve Bataklı Mahalleleridir. Yükseklere çok kar yağdığından bu köylerin çevresine yiyecekleri dağıtıp hayvanların karınlarını doyurmuş olduk. İnşallah 15 gün sonra yine sağ olursak başka bölgeye götüreceğiz. Hayvanları aç bırakmayalım. Bizi desteklemeye devam etmenizi bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim