İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Afet Yılı ilan edilmesi nedeniyle İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) Derneği ve İnegöl Belediyesi işbirliği ile İnegöl'de başlayan eğitim çalışmaları kapsamında 150 bin vatandaşa "Afet Farkındalık Eğitimi" eğitim verildi.

Yaklaşık 2 ay önce başlatılan eğitimler kapsamında ilçe genelinde hemşeri dernekleri, sivil toplum kuruluşları, fabrikalar ve okullarda seminerler verildi.

Eğitimler kapsamında İnegöl’de yaşayan 150 bin vatandaş Afet Farkındalık Eğitimi aldı.

150 BİN VATANDAŞIMIZA EĞİTİM VERDİK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, "İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun 2021 yılını Afet Yılı ilan etmesinin ardından bizlerde ilçemiz İnegöl'de bu noktada eğitim çalışmalarına başladık. Kaymakamlığımız bağlı kurumlar, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afet Arama Kurtarma derneği iş birliği ile yaklaşık 150 bin vatandaşımıza afet farkındalık eğitimleri verdik. Özellikle okullarda sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerimizin hayırlı olmasını diliyor, Yüce Allah'tan ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korumasını niyaz ediyorum" dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

İnegöl Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ömer Gürkan ise, "Tüm afetlerin ana kaynağı insan. İnsanı bilinçlendirebilirsek afetlere karşı da yol kat etmiş olacağız. İçişleri Bakanlığımızın 2021 yılını Afet Yılı ilan etmesi nedeniyle, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalıştık. Şu ana kadar İnegöl'de 150 bin vatandaşımıza afet farkındalık eğitimi anlatıldı. Afetler ile ilgili farkındalık eğitimlerimiz ve çeşitli çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim