İnegöl Belediyesi ve

İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dün saat 12.00’de Bisiklet Yarışı gerçekleştirildi, yarışmaya toplamda 154 yarışmacı  katıldı. Bazı yarışçılar, organizasyonun bozukluğundan, yarış güzergahında gerekli önlemlerin alınmadığından, yarış bisikletleriyle normal bisikletlerin aynı kategoride yarıştırıldığından yakındılar.

Üç kategoride gerçekleştirilen yarışta 17-29 yaş ve 30 yaş üzeri grup, Ahmet Türkel Çevre Yolunun Deydinler Kavşağından başlayıp, İstiklal Caddesi, Atatürk Bulvarı Hükümet Meydanına kadar toplam 8 bin 250 metre yarışırken, 12-16 yaş grubu aynı parkura Ahmet Türkel Çevre Yolunun Cerrah Kavşağından başlayarak 4 bin 200 metre yarıştı.

İlk olarak 12-16 yaş grubundan 101 kişi verilen startla 4 bin 200 metrelik parkuru tamamladı. Kıyasıya geçen 12-16 yaş grubu bisiklet yarışında Saddam Duman birinciliği elde ederken, Cihan Ulu yarışmanın ikincisi, Burak Demir ise üçüncüsü oldu.

Belediye Spor Sorumlusu Ahmet Beyhan, Deydinler Kavşağı start noktasında 17-29 yaş ve 30 yaş yarışı öncesi yaptığı konuşmasında İnegöl’ün bisiklet kullanımına uygun bir yapısı olduğunu ifade ederek, İnegöl Belediyesinin bisiklet kullanıcılarına yönelik çalışmaları olduğunu belirtti. İnegöl’ün bir bisiklet kenti olduğunu söyleyen Ahmet Bayhan, geçmiş yıllarda ilçe çapında bisiklet yarışmalarının yapıldığını ve bu güzel geleneği tekrar başlatmak istediklerini dile getirdi. Bayhan, bisiklet sporunun zevkli bir spor olduğuna işaret ederek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bisiklet yarışı düzenlemeyi uygun gördüklerini kaydetti.

17-29 yaş grubundan 25, 30 yaş üzeri grubundan ise 30 yarışmacı, Deydinler Kavşağından verilen startla aynı anda yarışa başladılar. Start anında İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya da hazır bulunarak sporculara başarılar dilediler. 17-29 yaş grubunda bitiş noktasını ilk Abdulhamit tatlıcılar görürken, Metin Yeşiller ikinci, Samet Aydın üçüncü sıraya yerleşti. 30 yaş üzeri grubundaysa Engin Karabacakoğlu açık ara farkla birinciliği elde etti. Engin Karabacakoğlu’nun ardından bitiş çizgisine ulaşan Selami Kurt ikinci, Suat Demircioğlu ise üçüncü oldu.

Yarışmaların birincileri bisiklet, ikincileri eşofman takımı, üçüncüleri ise spor ayakkabı kazanırken, dereceye giren sporcuların ödüllerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında verileceği bildirildi. Yarışmaya katılan tüm sporculara şapka ve tişört hediye edildi.

Yarış sonunda bazı yarışmacılar ise organizasyonun yetersiz olduğunu ileri sürdüler. Start anında konfeti atılmasını tehlikeli bulan sporcular, yarış parkurunun trafiğe kapatılamadığını ve birçok noktada karşılarına araçların çıktığını bildirdiler. Yarışmacılar ayrıca yarış kategorisinin de yanlış düzenlendiğini, yarış bisikletleriyle normal bisikletlerin aynı kategoride yer aldığını belirterek, bunun haksızlık olduğunu ile sürdüler.

Editör: TE Bilişim