4 Ocak 2015 tarihinde Alanyurt yolu üzerinde seyir halindeki özel bir otomobile düzenlenen ve restoran sahibi G.E.´nin yaralanmasına neden olan Kalaşnikoflu saldırının bir numaralı ismi olduğu iddia edilen şahıs, 170 gün sonra yakalandı.

Alanyurt yolu üzerinde meydana gelen olayda, restoran sahibi G.E. ile birlikte iki kişinin daha içinde bulunduğu 16 PS 333 plakalı özel otomobile, İnegöl´den Alanyurt istikametine seyir halinde iken, yanından geçen araçlardan ateş edilmişti. Uzun namlulu Kalaşnikof silahında kullanıldığı saldırıda, kurşun yağmuruna tutulan özel otomobilden de karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmıştı. Restoran işletmecisinin otomobiline 20´ye yakın kurşun isabet ederken, özel otomobilin arka koltuğunda oturan G.E, sırtından ve bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Şoförü tarafından hemen İnegöl Devlet Hastanesine getirilen G.E. ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olayın ardından harekete geçen İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıda kullanılan otomobilin Bursa´daki bir şirketten kiralandığını tespit etti. Bu doğrultuda alınan bilgilerle düzenlenen operasyonda E.M. (24), Bursa´daki evinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı. Olaya karıştığı iddia edilen diğer zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdüren ekipler, olayın bir numarası olduğu iddia edilen şahsı da yakaladı.

TÜRKİYE´Yİ GEZMİŞ

Olayın ardından kayıplara karışan G.A.´nın yakalanması için çalışma yürüten Emniyet ekipleri şahsın yakalanması için teknik takip başlattı. Teknik takip sonucunda Türkiye´nin çeşitli illerini gezen sanığın, geçtiğimiz günlerde İnegöl´e geldiği bilgisine ulaştı. İnegöl´e bağlı Yeniceköy Mahallesindeki kardeşinin evinde saklanan G.A.´nın yakalanması için Özel Hareket ekipleri operasyon başlattı.

170 GÜNDÜR ARANIYORDU

170 gündür her yerde aranan G.A. operasyon sonucunda yakalandı. Gözaltına alınan şahıs, Emniyetteki sorgusunun ardından Özel Harekat Polisleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl Adliyesine çıkarıldı. Sanık, çıkarıldığı Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim