Kan merkezinde stokların tükenmesiyle İnegöl’de Atatürk Anıtı ile Saat Kulesi arasındaki alanda kurulan Kızılay Kan Bağışı çadırında, kan alımları sürüyor. Kan bağışı için gelen 175 kiloluk bağışçıyı gören sağlık görevlileri, gözlerine inanamadı.

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi ile Bursa Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde İnegöl’de gerçekleştirilen kan bağışına, İnegöllüler ilgi gösteriyor. Bursa Kızılay Kan Merkezinden gelen Doktor Tanzu Çavuş nezaretinde kan alımını gerçekleştiren uzman ekip, kan vermeye gelen bir vatandaşı görünce şaşkına döndü.

Önceki akşam saat 20.00 sıralarında kan bağışı için kızılay çadırına gelen 32 yaşındaki Fatih Altunsoy, sağlık görevlilerine kan bağışından yapacağını söyledi.

175 KİLOLUK BAĞIŞÇI

175 kilo olduğunu ifade eden bağışçının kan değerlerinin, kan alımına müsait olup olmadığı yönünde tetkikler yapıldı.

ÖZEL SEDYE

Yapılan tetkikler olumlu sonuç verince, sağlık ekipleri kan alımı için kullanılan sedyelerin bağışçının ağırlığını çekemeyeceğini tespit ettiler. Sedyelerden birinin ayakları kapatıldıktan sonra üzerine yatırılan kan bağışçısından, kan alımı yapıldı.

5. KEZ BAĞIŞTA BULUNUYORUM

İnegöl’de ikamet eden bağışçı Altunsoy, 5. kez kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, sağlıklı olduğu sürece bağışta bulunmaya da devam edeceğini belirtti.

İLK KEZ BÖYLE BİR BAĞIŞÇI GÖRDÜM

Doktor Tanzu Çavuş, ilk kez bu kiloda bir bağışçıdan kan alımı yaptıklarını ifade ederek, bağışçının değerlerinin kan alımına müsait olduğunun tespit edilmesinin ardından kan alımı işleminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

KAN BAĞIŞINA DAVET

Atatürk Anıtı ile Saat Kulesi arasındaki alanda kurulan çadırda, hafta içi 18.30 ile 22.30 saatleri arasında kan bağışçılarını kabul ettiklerini söyleyen Doktor Çavuş, “Ramazan ayı içinde kan merkezimizdeki stoklarımız bitmişti. Hatta hastalar için çevredeki illerden kan almak durumunda kaldığımız zamanlar da oldu. Bu nedenle Kan ihtiyacı doğduğu için bağış günlerinin süresini artırdık. Sağlıklı olan her insanın duyarlı davranıp kan bağışında bulunması gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim