İnegöl’e bağlı Yenic

İnegöl’e bağlı Yenice Beldesinde eğitim öğretim vermekte olan 19 Mayıs İlköğretim Okulu binasında, toprak kayması sonucu meydana gelen çatlaklar velileri tedirgin ediyor.

Yaklaşık 800 civarında öğrencinin eğitim gördüğü okul binasında, toprak kaynamaları nedeniyle çatlaklar ve içeriden dışarısını görebilecek büyüklükte yarıklar oluşurken, bahçede de çökmeler meydana geldi. Oluşan çatlaklar tadilatlarla kapatılmaya çalışırken, öğrenci velileri binanın tehlike arz ettiğini, binada gerekli incelemelerin yapılıp eğitim verilebilecek durumda olup olmadığının tespit edilmesini istiyorlar.

Türk Eğitim-Sen İnegöl İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, sendika çalışması yapmak üzere gittikleri Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulunun durumunun kendilerini endişelendirdiğini belirterek, “Toprak kayması yüzünden okul binası bugün tehlike arz etmektedir. Öğrenci velilerimiz ve öğretmenlerimiz tedirgindir. Yarın bir felâket yaşanmaması için yetkili makamlar gerekli önlemleri hemen almalı, bu önlemler çerçevesinde eğer okulun eğitim öğretime mani bir durumu tespit edilirse okul acil olarak tahliye edilmelidir. Eğer yoksa da kullanılabilirlik raporu verilmelidir. Bunun için gerekli inceleme ivedilikle yapılmalıdır. Şu sorunun cevabı net olarak verilmelidir; Okul binası eğitim ve öğretime uygun mudur? Değilse derhal boşaltılmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim