Koronavirüs salgını sürecinde sosyal medya platformları aracılığı ile ilçe halkı ile sürekli birlikte olan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 2021 yılının ilk canlı yayını ile halk günü düzenleyerek vatandaşların sorularına cevap verdi.

İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği programda; TOKİ ihalesi, tablet dağıtımı, aynı hatta bulunan 8 kırsal mahallenin yol problemi, bazı mahallelerde üst katlara su çıkmaması, Alanyurt-Akhisar bağlantı yolunun akıbeti gibi konular en çok sorulan sorular oldu.

Vatandaşların sorularını tek tek cevaplayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sorulan sorularla alakalı şu cevapları verdi?

TOKİ NE DURUMDA??

'İhalesi yapılıp çalışmalar başlıyor'
"Bu ay içerisinde ihalesi yapılacak. Daha sonra yüklenici firma 800 konutun imalatı için çalışmaları başlatacak. Süreç bu şekilde devam edecek."

BAZI MAHALLELERDE YÜKSEK KATLARA SU ÇIKMIYOR?

'Çalışmalar devam ediyor kalite artacak'
"İçme suyu şebeke hattı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tabi bu süreçte bazı aksaklıklar oluyor. Vatandaşlarımız lütfen biraz daha sabırlı olsunlar. İnşallah çalışmalar bitince bu sıkıntılar ortadan kalkacak. Suyun tadı ve kalitesi de artacak."

ALANYURT AKHİSAR BAĞLANTI YOLU NE ZAMAN BİTECEK?

'Kalburt Deresine geçit köprüsü kurulacak'
"Çalışmalarımıza, Kalburt Deresinde geçit köprüsü kurulması için ara verildi. Bu tabi 2 milyon maliyetli proje. Arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyor. Bu geçiş alanı tamamlanınca diğer kolu da aktif hale getireceğiz."

8 KIRSAL MAHALLEDEKİ YOL SORUNU?

'Bilgimiz var gerekli adımları attık'
"İnegöl-Bilecik’i birbirine bağlayan yolda bulunan 8 kırsal mahalle sakini, bozuk yoldan şikayetçi. Bilecik’in sınırlarından Bilecik Merkez’e kadar olan yolun asfalt yapıldığını söyleyen mahalle sakinleri, İnegöl’e kadar olan yolun ise bozuk olduğunu belirttiler. İnegöl’ün kırsal Şipali-Akbaşlar-Dömez-Bayramşah-Tekke-Cemiyet-Sülüklügöl-Karahasanlar mahallelerini birbirine bağlayan yol için gerekli görüşmeleri yaptık. Burada her şey bizim özelimizde olmuyor. Konuyu Büyükşehir'e ilettik. Vatandaşlarımızın gönlü razı olsun inşallah en kısa zamanda sorunu çözmeyi hedefliyoruz. Konu bilgimiz dahilinde çalışmalar devam ediyor."

TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN BAŞLAYCAK?

'Süreci Milli Eğitim Tamamlayacak'
"İnegöl'de başlatılan tablet seferberliğine 100 adet belediye olarak destek verdik. Biz aldığımız tabletleri milli eğitim müdürlüğüne ulaştırdık. Bundan sonraki süreci onlar takip edecek. İhtiyacı olan öğrenciler okullardan başvuru yapacak ve tabletler gerçekten ihtiyaçlı olan çocuklara verilecek."


Başkan Alper Taban, vatandaş buluşmalarının özellikle bu süreçte önceden duyurularının yapılarak belirli aralıklarla tekrarlanacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim