3-8 Nisan tarihleri

3-8 Nisan tarihleri arasında izlenime açık kalan MODEF2012 Fuarı, ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve AK Parti İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin ile beraber fuardaki stantları tek tek gezerek, katılımcılara başarılar ve hayırlı işler diledi.
Ziyaretlerin ardından fuarla alakalı değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Hüseyin Şahin, "Şuana kadar gezdiğimiz stant sahibi arkadaşların bize verdiği ifadelerde, fuarın bereketli geçtiği ve yapılan ziyaretlerin meyvelerinin inşallah yaz sezonunda alınacağının işaretini alıyoruz. İnegöl artık hakikaten kabuğunu kırmak üzeredir. Kendimizi hakikaten yakın coğrafyamızda komşu ülkelerle artık birebir entegre hale getirmiş durumdayız. İnşallah güneydoğudaki komşu ülkelerimiz Suriye ve Irak’taki sorunlar da hallolduktan sonra öyle inanıyoruz ki, artık buradan transit ticaretin dahi başlayacağı, belki de ülkeler arası değil, şehirlerarası ticaret yapar hale geleceğimize inanıyoruz. Suriye’ye de demokrasi geldiğinde orada da ekonominin gerçekleri demokrasi ile beraber yerine oturacak, serbest ticaretle birlikte biz de oradan gerekli pastayı, gerekli yatırımları da yaparak almış olacağız. Arkadaşlarımdan edindiğim izlenim de odur ki, Suriye’den gelen telefonlar çok yakın zamanda bu işlerin düzeleceği, verdikleri siparişlerin, hatta almadıkları siparişlerin de çok yakın zamanda çekileceği ve hatta yeni yeni siparişlerin bile verildiğini ifade ettiler. Bu da bizde memnuniyet oluşturuyor" dedi.
2. OSB İÇİN HEYETLE ANKARA GİDİLECEK
Mobilya üretiminin, emek ve istihdam gerektiren bir sektör olduğuna işaret eden Şahin, "Bizim burada 2. OSB’de yapılacak yatırımları ‘TOKİ ile nasıl yaparız’ şeklinde bir çalışmamız var. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve 2. OSB yönetimi ile birlikte Pazartesi günü orada yeri bulunan işletme sahipleri ile bir toplantı yapacağız. Burada bir değerlendirme toplantısı ile hakikaten bir ihtiyaç var mı, TOKİ ile birlikte burada fabrikaların hepsini müşterek olarak yapabilir miyiz gibi bir düşüncemiz var. Eğer karşı talep oluşursa, mini bir heyetle Ankara’da faaliyetlere başlayacağız. Biz bu konuda elimizden gelen özveriyi gösteriyoruz. Bu yıl fuar açılışına Ankara’daki yoğun mesaiden dolayı katılamadım. Önümüzdeki yıllarda da açılışlar eğer Cuma, Cumartesi, Pazar veya Pazartesi günlerine ayarlanırsa, benimle birlikte programı uyan Milletvekillerimiz ve Bakanlarımız da fuarımıza idrak edeceklerdir. Dediğim gibi mecliste de yoğun bir çalışma söz konusu. Bakan düzeyinde yapılan katılımlar fuarımızın ülke gündeminde daha fazla kalmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kaymakam Aziz İnci ise, "Görüyoruz ki, 3 Nisan’dan itibaren fuara geçtiğimiz yıllara göre daha büyük bir ilgi var. Bu bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Tabi bizim hedefimiz büyük. Eğer Türkiye’de mobilyanın en büyüğü olmak istiyorsak, herkes tarafından kabul edilen bir mobilya başkenti unvanını almak istiyorsak, bu çalışmalarımızı biraz daha yoğunlaştırmamız gerekir. Özellikle fuarın takvimi konusunda bazı girişimler yapıldı. Fuar tarihlerimizin Ankara ve İzmir gibi diğer fuar yapan kentlerle çakışmaması gerekiyor. Fuarın belki süreci yine tartışılabilir. Ama tabi biraz etrafımızdaki konjektörden de etkileniyoruz. Bunlara rağmen fuarın iyi geçtiğini mobilyacılarımız söylüyorlar. Biz, mobilya ağırlıklı bir sanayi kentiyiz. Gelişmeye, büyümeye devam edeceğiz. Ben bu güne kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde turizm ağırlıklı olarak hizmet vermeye çalıştım. Burada bütün dikkatimizi mobilya sanayine yoğunlaştırdık. Burada sayın Valimiz kendisini ve İl Özel İdareyi temsilen beni 2. OSB’nin müteşebbis heyetinde görevlendirdi. Müteşebbis Heyetin Başkanlığına seçti. Bundan sonra gerek 2. OSB’nin, gerekse de mevcut OSB’nin sorunlarını çözümlemek için mesai arkadaşlarımla birlikte çalışacağız. Hedefimiz yılsonunda inşallah 21’inci fabrikaya ulaşmak. Pazartesi günü de önemli bir toplantımız var. Tabi inşaatların TOKİ tarafından daha hızlı yapılması, daha çok üretim ve istihdam demek. Biz hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim