27 Mart Dünya Tiyatr

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, İnegöl'de faaliyette bulunan 2 ayrı tiyatro grubu tarafından, “2 Tiyatro Ekibi Aynı Sahnede” projesiyle hazırlanan, “Hayat Dersleri” adlı tiyatro oyunu, izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü.
Önceki akşam saat 20.00'de Belediye Kültür Sarayın salonunda, Vakitsizler ve Yaşam Tiyatro topluluklarının oyuncuları tarafından sahnelenen ve büyük ilgi gören, izleyenleri  kahkahaya boğan “Hayat Dersleri” oyununu,  Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Ziraat Bankası Müdürü Ramazan İlik ile banka personeli ve çok sayıda vatandaş beğeni ile izledi.
'Kadına Şiddete Hayır', 'Organ Nakli', 'Bağımlılık', 'Gençlik', ‘Yönetmen' ve 'Doğaçlama Bir Skeç' olmak üzere 6 ayrı skeçten oluşan Hayat Dersleri isimli tiyatro oyununun başarıyla sahnelenmesinin ardından bir değerlendirme yapan Vakitsizler Tiyatro Topluluğu kurucusu Abdulcelil Yediel, İnegöl'de tiyatrocular arasında garip bir iletişimin olduğundan ve hatta tiyatro liderlerinin bir biri arasında soğuk rüzgarların estiğinden şikayetçi oldu. Tiyatronun, dostluğun bir simgesi olmak yerine, düşmanlığın temsili durumuna geldiğine vurgu yapan Abdulcelil Yediel, “İnegöl'de faaliyet gösteren 6 tiyatro ekibi var ama her ekip, tiyatronun İnegöl'deki lokomotifi olmak istiyor. Rekabet güzeldir ancak doğru amaçla kullanılmalıdır. Tiyatro kişisel bir olgu değildir. Tiyatro kişiselleşir ise, amacından çıkar" diye konuştu.
Oyunun sonunda, desteklerinden dolayı Murat Şirin, Mehmet Hanefi Yıldırım ve Serdar Pazarlıoğlu’na birer şükran plaketi verildi.

 

Editör: TE Bilişim