İlçemizde 273 çiftçi


İlçemizde 273 çiftçi ailesine toplam 180 bin lira civarında yapılacak koyun ve keçi desteklemesi dün start aldı.

İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, koyun ve keçi desteklemelerinin başladığını belirterek, Hayvan başına 10 TL ödeme yapılacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ile AK Parti İl Genel Meclis üyesi Murat Gültekin'in hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Koyun ve Keçi Desteklemesinin start aldığını belirterek, "2010 yılı içerisinde İnegöl çiftçisine yaklaşık 5 milyon 500 bin TL'lik destekleme yapılmıştı. Bu gün itibariyle küçükbaş hayvan desteklemesi 180 bin TL'dir. Yaklaşık 700 çiftçi ailesine küçükbaş hayvan desteklemesi yapılmaktadır. Küçükbaş hayvan desteklemesi anlamında Bursa İl Özel İdaresinin yoğun katkısı olmuştur. Şu ana kadar bin adet küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmıştır. 2011 yılı içerisinde bu dağıtım devam edecektir. 2011 yılı içerisinde hayvancılık, arıcılık anlamında desteklemeler yoğun bir şekilde devam edecektir. Bu desteklemelerin İnegöl çiftçisine hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

AK parti İl Genel Meclis üyesi Murat Gültekin, köyü vatandaşların 2010 yılındaki desteklemelerin bir kısmını almaya başladıklarını belirterek, "Yalnız koyun-keçi desteklemesi değil, fidan, makine desteklemeleri var. Bunları sezon başlamadan önce çiftçilerimize vermeye çalışıyoruz. Tabi il özel idaresinin yaptığı sulama suyu desteklemeleri var. Geçen yılki yatırımlarımıza katlayarak devam ediyoruz. " dedi.

Editör: TE Bilişim