2021 LGS DE DERECEYE GİRENLER KAHVALTIDA BULUŞTU
          Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu 2021 LGS Sınavlarında dereceye giren öğrencileri ile Çamlıca Restoran da kahvaltı düzenledi. Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Serkan Çelik ,İsmail Kayışlı ,İHMED başkanı Ahmet Taştan, LGS puanıyla yerleşebilecek yüzdelik dilimdeki öğrenciler veliler ve öğretmenler katıldı.
            Kahvaltılı toplantıda konuşan Okul Müdürü Burhanettin Özdemir;”2021 LGS de dereceye giren öğrencilerimiz için düzenlediğimiz kahvaltı programında sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Mezun 170 öğrencimizden 151 öğrenci LGS sınavına katıldı.2021 LGS de Fen Lisesine yerleşebilecek Puanda 10 öğrenci, Proje İHL lerine yerleşebilecek 8 öğrenci, Sosyal Bilimler Liselerine yerleşebilecek 10 öğrenci, Sınav puanıyla yerleşilebilinen And. Meslek Liselerine girebilecek 50 öğrencimiz başarılı olmuştur.
           Başarıyı tek bir sebebe bağlayamayız; Başta öğrencilerimizin üstün gayretle çalışması, anne- babalarının okul dışında çocuklarımızı desteklemesi, branş öğretmenlerinin üstün çabası, sınıf rehber öğretmenlerimizin, bazen anne gibi, bazen baba gibi bazen da arkadaş gibi yaklaşabilmeleri, Ağustos 2020 den itibaren salgın dönemini fırsata çeviren DYK kurs öğretmenleri. Yıl boyunca soru çözümleri, deneme sınavları, son iki hafta her gün gerçek sınav formatında deneme sınavlarına borçluyuz.0.38 yüzdelik dilimdeki İnegöl derecesi yapan öğrencimiz Muhammed Rahmi Narman ilk tercihi Türkiye’nin en gözde İmam-Hatip Lisesi İstanbul Kartal Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi oldu. Bir başka hafız öğrencimiz, fen Lisesine yerleşebilecek iken, Şehit Fevzi Başaran Proje İHL tek tercihi oldu.
      YANLIŞ ALGIYI ORTADAN KALDIRDIK
      Bazı velilerimizde Kur’an ve Arapça gibi dersler akademik başarıyı engeller algısı var maalesef. Aldığımız bu başarı bu yerle bir olmuştur. Derece yapan öğrencilerimiz bir algıyı daha yıktılar. Spora zaman ayıran öğrencinin akademik başarısı düşüyor gibi. Voleybol takımımızın kaptanı % 0.38 lik dilimde, bir diğer takım sporcularımız % 3.00 lük ve %10 luk dilimlere girdiler.
        Başarımızı sürdürmek ve istikrarı yakalamak için, yöneticiler ve öğretmenler olarak daha fazla çalışmalıyız.2022 LGS için bu sene daha erken çalışmaya başladık. Haziran ortasında 8.sınıfa geçen öğrenci velilerimizle uzun uzun bilgilendirme toplantıları yaptık.5 Temmuzdan itibaren okulumuzda 3 sınıfta 6 dersten haftada üç gün 18 saat 60 öğrencimizle DYK YAZ kurslarını başlattık. Eylül ayından itibaren daha yoğun bir şekilde bu seneki 8.sınıflarımızı da inşallah 2022 LGS ye hazırlayacağız. Şu an geleceğin doktorları, mühendisleri avukatları, kaymakamları, valileri, bakanları aramızdalar. Hatta belki de, başbakanları, cumhurbaşkanları aramızdalar. Öğrencilerimize lise üniversite ve tüm hayatları boyunca başarılar diliyorum. Bütün öğretmenlerimize velilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. ”dedi. Program sonunda öğrenciler başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Editör: TE Bilişim