23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Bağımsızlık” konulu ‘Şiir Yarışması’ ve “Kardeşlik” konulu ‘Resim Yarışması’nda, İnegöl genelindeki okullar arasında Akşemsettin İlk ve Ortaokulunun, hemen hemen her sınıf bazında derece alması, dikkatleri yeniden okula çekti.

Yarışmalarda elde edilen başarıları değerlendiren Akşemsettin İlk ve Ortaokulu Müdürü Fikret Kılıç, “Okulumuz ödüle doymuyor, öğrencilerimiz başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

İlkokullar arasında yapılan “Kardeşlik” konulu ‘Resim Yarışması’nda 1. Sınıflar arasında Akşemsettin İlkokulu 1.sınıf öğrencisi Muhammet Aytaş’ın  İnegöl Birincisi,

2.sınıflar arasında 2. sınıf öğrencisi Yasin Kışla’nın İnegöl Üçüncüsü, 4.sınıflar arasında 4. sınıf öğrencisi Semanur Güzel’in İnegöl Birincisi, İnegöl genelindeki Ortaokullar arasında yapılan  “Bağımsızlık” konulu ‘Şiir Yarışması’nda, 8.sınıflar arasında Akşemsettin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Marhan’ın İnegöl İkincisi, 6.sınıflar arasında okulun 6. sınıf öğrencisi  Sadık Türeli’nin İnegöl Birincisi olduğunu,

Böylece Akşemsettin İlk ve Ortaokulu olarak bir yarışmada 5 derece elde etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Müdür Fikret Kılıç,  “Başarıda emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve müdür yardımcım İlknur Günaylı’ya teşekkür ediyor, derece alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

Bu kadar derecenin kendilerine de sürpriz olduğunu kaydeden Müdür Kılıç, “Biz yarışmadan bir birincilik bekliyorduk, yarışmada üç birincilik, bir ikincilik, bir de üçüncülük aldık. Bu durum bizi inanılmaz mutlu etti, öğrencilerimizle guru duyuyoruz. Kendilerinden yeni yeni başarılar bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bu kadar başarılı oldukları için öğrencileri ödüllendireceklerini ifade eden Müdür Kılıç, “Eskiden İnegöl’de merkezi okullar vardı, başarı denilince onlar akıllara gelirdi. Bugün Akşemsettin bu algıyı değiştiren, en öncü okullardan biridir. Hızla yükselen başarı grafiğiyle, bugün okulumuz İnegöl’ün en başarılı okulu olma yolunda hızla ilerlemektedir’’  dedi.

Yarışmalarda kazanılan dereceler ve gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı, okul idaresine plaket takdim eden Okul Aile Birliği Başkanı Habibe Bali, “Okul Aile Birliğinin de katkılarıyla  okulumuz özellikle son dönemlerde fiziki donanım olarak bir hayli yenilenmiş ve çok başarılı çalışmalara imza atılmıştır. Tabii ki bu fiziksel iyileştirme çalışmaları, çocuklarımıza başarı olarak yansımaktadır. Yansımaları da görülmektedir. Bu çalışmaların yapılmasında büyük emeği geçen başta okul müdürümüz Fikret Kılıç olmak üzere, tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim