İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2 yılda yardım miktarını 3 kat artırdı. 2020 yılında pandemi yardımlarının da eklenmesiyle 30 bin 511 kişiye, toplam 65 milyon TL destek sağlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, gazetemize yaptığı açıklamada, İnegöl İlçe Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 2020 yılında Vakfın öz kaynakları ve yardımsever destekleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine 65 milyon TL destek sağlandığını söyledi.

Kaymakam Şükrü Görücü, vakfın yardıma ihtiyacı olan vatandaşların imdadına yetişmeye devam ettiğini belirterek, “Devletimiz güçlü ve büyük bir devlet. Her yıl, farklı farklı konularda vatandaşlarına destekler sağlıyor. Vatandaşların yaşam şartlarının yükseltilmesi noktasında önemli adımlar atılıyor ve atılmaya devam ediliyor. Engelli, şehit gazi yakınları, erlerimiz, yaşlı ve pandemi gibi bir çok kalemde vakfımız eliyle destekler sağlanıyor.” Dedi.

65 MİLYON DESTEK

Pandemi kapsamında 17 bin 260 kişiye ‘biz bize yeteriz’ kampanyasında biner TL destek sağlandı. Bunun yanı sıra her yıl sağladığımız destekler var. 1070 kişiye 1’er ton kömür, 7 bin 577 kişiye gıda kolisi, 1343 yabancıya toplam 9 milyon TL destek, 48 öksüz ve yetime 51 Bin TL destek, Askere gidenlere 67 kişiye 84 bin TL, 120 öğrenciye toplam 150 bin TL tablet desteği. Daha bir çok yardım kalemi var. 2020 yılında 30 bin 511 kişiye, toplam 65 milyon TL destek sağlandı. Devletimiz, diğer ihtiyaç sahibi ülkelere nasıl destek veriyorsa, vatandaşını da asla unutmuyor. Sosyal devlet olmanın gereğini yapılan desteklerle görüyor vatandaşlarımız.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim