İnşaat sektöründe çalışmalar sıcak havalara ve Ramazana rağmen sürüyor. İnşaat işçileri, yaklaşık 30-35 dereceyi bulan sıcaklara aldırmadan oruçlu oldukları halde inşaatta çalışıyorlar. Ramazan ayının ilk günlerinde çalışırken zorlandıklarını söyleyen inşaat işçilerinden Mezher Aydın, “Yazın bu sıcağında inşaatlarla çalışmak çok zordur. Çünkü zamanımızın büyük bölümü güneş altında geçiyor. Buna ilaveten oruçlu olduğumuzda eklenince tam gün çalışamıyoruz. Ramazan ayında çalışma performansı yarı yarıya iniyor. Özellikle ilk günleri zorlanıyoruz. Ama Ramazana da alışıyoruz. Bu tabi ki irade meselesi. Bu aylarda güneşin altında çalışmak bizi çok etkiliyor olsa bile çoluk çocuklarımızın nafakasını bu şekilde kazanıyoruz. Allah´a şükür şuana kadar herhangi bir sıkıntı olmadı. Sabah 05.00 sıralarında işe başlayıp, saat 13.00 gibi işi bırakıyoruz. Ramazandan önce inşaatın iç işleri vardı, onları bitirdik. Şansa çatı işi Ramazan´a kaldı” diye konuştu.

Ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını ifade eden inşaat işçisi Aydın Kar ise, “Ramazan mübarek bir ay. Bizlerde ekmek parası kazanmak zorundayız. Hem oruç tutup, hem de bu sıcakta çalışmak biraz zorluyor. Artık buna da katlanıyoruz. Ramazan ayının güzelliği de burada. Allah yardım eder” diye konuştu.

Mübarek Ramazan´ın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle çalışırken bir hayli zorlandıklarını ifade eden inşaat işçileri, özellikle susuzluğa dayanamadıklarını, açlığın kendilerini fazla etkilemediğini, dışarı çıktıklarında direkt güneş ışınlarını aldıkları için çok susadıklarını, işlerinin zor olduğunu ancak çalışmadan da ev geçimlerini sağlayamayacaklarını belirterek,  bu nedenle hem oruç tutup hem de işlerini yapmaya çalıştıklarını kaydettiler.

 

Editör: TE Bilişim