İnegöl milli eğitimi

İnegöl milli eğitiminin önemli mihenk taşlarından biri olan öğretmenlerin öğretmeni Türkçe Öğretmeni Mehmet Kasap vefat etti. 42 yıl Türkçe öğretmeni olarak görev yapan ve Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulundan emekli olan 70 yaşındaki Mehmet Kasap için, 30 yıl göreve yaptığı İnegöl Anadolu Lisesi bahçesinde tören düzenlendi.
Geçtiğimiz hafta içinde Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde geçirdiği kalp ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan 2 çocuk babası emektar eğitimci Mehmet Kasap, geçtiğimiz Cuma günü sabaha karşı hayatını kaybetti.
Merhum için Cumartesi günü İnegöl Anadolu Lisesi bahçesine tören düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Atan, bazı okul müdürleri, Dernek, Oda Başkan ve yöneticileri, öğretmenler, öğrencileri ile dost ve yakınları katıldı.
Törende söz alan yakın arkadaşları, akrabaları, öğrencileri merhum öğretmen ile anılarını paylaştılar. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, öğrenci iken Mehmet Kasap'ın kendisine Türkçe'yi öğrettiğini belirterek, "Bazı insanların öldüklerinde amel defterleri kapanmaz. Okul, yol, su, cami yapan kişilerin amel defterleri kapanmaz. Hayırlı evlat yetiştirenlerin, hayırlı öğrenci yetiştirenlerin amel defterleri kapanmaz. İşte Mehmet Kasap, hayırlı evlatta yetiştirdi, hayırlı öğrencilerde yetiştirdi. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun" dedi.
Törendeki konuşmalar ve duaların ardından merhumun cenazesi, cenaze namazı için Altınbaş Camiine götürüldü. İkindi namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından merhumun cenazesi Mahmudiye Mezarlığında toprağa verildi.

 

Editör: TE Bilişim