6 ADET YENİ KURS AÇILACAK

İnegöl Müftülüğü olarak Kur´an hizmetlerine çok önem ve ehemmiyet verdiklerini belirten İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Geldiğimizde burada 4-6 yaş Kur´an Kursumuz yoktu. İlk bir örnek açmıştık. Şuanda 12 adet 4-6 yaş Kur´an Kursumuz oldu. İkinci dönemde de 4-6 Kur´an Kursu açmaya devam edeceğiz. Alanyurt Uludağ Cami, Yeniceköy Mahallesinde, Cerrah Mahallesi Sultan Murat Kur´an Kursunda ve Çardak Kur´an Kurslarımızın bünyesinde 4-6 yaş Kur´an Kursu açacağız. Bunların haricinde Mahmudiye Mahallesinde ve Yeni Mahallede iki ayrı bina yaparak, 4-6 yaş Kur´an Kursu açacağız. Bunlarla ilgili hayırseverlerimizi bulduk. Yakın zamanda inşaatları başlayacağız. Bu Kur´an Kurslarımızın biri 120, biri de 300 kişilik olacak. Bunlarla birlikte 2018 yılında 6 farklı yerde 4-6 yaş Kur´an Kursu açmış olacağız. Şuan Müftülüğümüze bağlı 12 adet 4-6 yaş Kur´an Kursu haricinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ‘Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum´ protokolü yapmıştık. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 14 farklı anasınıfında hocalarımızı göndererek Kur´an eğitimi veriyoruz. Toplam 26 yerde, 32 sınıfta çocuklarımıza Kur´an öğretiyoruz. Müftülüğümüze bağlı 12 yerde 245, Milli Eğitim Müdürlüğünde ise 308 olmak üzere toplam 503 öğrenciye hitap ediyoruz” dedi.

KURSLARIMIZDA BİZ ÜÇ ÇEŞİT EĞİTİM VERİYORUZ

“Bu işi hem kendimiz öğreniyoruz hem de öğretiyoruz” diyen Güzel, “4-6 yaş özel bir ihtisas istiyoruz. Anasınıfı öğretmenliği hakikaten pedagojik formasyon açısından önemli. Bizim hoca hanımlarımızın da hem Kur´an Kursu formasyonu taşıması gerekiyor hem de 4-6 yaş çocuğu okutacak formasyon bilgisine sahip olması gerekiyor. Biz bu nedenle hem hoca hanımlarımızı bu noktada yetiştiriyor hem de kurslarımızı arttırıyoruz. Kurslarımızda aslında biz üç çeşit eğitim veriyoruz. Birinci eğitim, kurslarda görev alacak hocalarımızı eğitiyoruz. Rehber, pedagojik formasyon açısından yetkin kişileri çağırarak hocalarımızı yetiştiriyoruz. İkincisi veli toplantıları yaparak, velilerimizi yetiştiriyoruz. Pedagojik formasyon açısından eğitim bilincini ailelerimize kazandırıyoruz. Üçüncü olarak da öğrencilerimizi yetiştiriyoruz” diye konuştu.

ÇOCUĞA BİR ŞUUR KAZANDIRIYORUZ

Çocukların tam duygu, zihin, düşünce, hayal gelişimlerinin olduğu zamanda, onların sağlıklı gelişimini sağlayacak bir eğitim verdiklerini belirten Kazım Güzel, “Burada yaptığımız şey sadece bilgi yüklemek değil, çocuğa bir şuur, bilinç kazandırmak, çocukta istendik davranışlar, güzel alışkanlıklar, kamil bir şahsiyet, değerler eğitimi açısından değerleriyle mücehhez olmuş bir neslin temellerini atıyoruz. Ve istenmeyen davranışlardan da koruyucu eğitimcilik yapmış oluyoruz. Bu konuda hem çocuklarımıza Kuran eğitimini, ağız gelişimlerinin tam uygun olduğu zamanda hem duygu, düşüncelerini, zihinlerini, hafızalarını vahiyle, güzel edep, terbiye ve eğitimle, güzel alışkanlıklarla buluşturma noktasında bir çalışma yapıyoruz. Daha çok bilgi değil, daha faydalı, yeterli, gerekli bilgi ama daha çok sevdirme, daha çok merhamet, şefkat ve insani değerlerini, duygularını, düşüncelerini geliştirme, güzelleştirme ve belirli bir değer yargısına çocuklarımızın kazanmış olmasını hedefliyoruz” dedi.

MİLLETİMİZİN BU ANLAMDA BİZE GÜVENİ TAM

Müftü Kazım Güzel, “Artık yılların verdiği ihmalin gerek memleketimizde gerek kurumumuzda 4-6 yaş eğitiminin, Kur´an Kurslarının en verimli, en kaliteli, en bilinçli şekilde hem mimari açıdan hem pedagojik formasyon açısından hem dini açısından hem etkinlikler açısından hazırlığını yaptık. Bu anlamda kendimizi yeterli noktaya ulaşma açısından çalışmalarımızı tamamladık. Ve milletimize bu konuda en iyi hizmeti verme gayretinde olacağız. Milletimizin bu anlamda bize güveni tam. Bundan sonraki çalışmalarımızda daha verimli, toplumun her kesimine hitap edecek bir çalışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim