İlçe Milli Eğitim Mü

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün, ilçe genelinde 55 İlköğretim Okulunda 8. sınıfta eğitim gören 4 bin öğrencinin katılımı ile SBS deneme sınavı yapıldı.
Dün saat 10.00'da başlayan sınavla ilgili Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda incelemeler yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, eğitim öğretim yılının sonuna gelindiği bugünlerde orta öğretimdeki öğrencilerin YGS ve LYS, ilköğretimde okuyan öğrencilerin ise SBS sınavlarına hazırlandıklarını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de öğrencilerimizi bu sınava daha iyi nasıl hazırlayabiliriz, bunun çabası içerisindeyiz. Bu amaçla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz 1. ve 2.dönem olmak üzere 2 sınav, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de aynı şekilde 1. ve 2.dönem olmak üzere 2 sınav yapmış olduk. Bunun yanında okul müdürlerimiz de kendi okullarında öğrencilerinin başarılarını daha üst seviyeye çıkartmak için çeşitli sınavlar yapmaktadırlar. Burada sınavların yapılmasındaki amaç çocuklarımızın puanlarının ne kadar arttığı değil, acaba sınavda nerelerde noksanları var bunu tespit edip başarıyı daha üst noktaya taşımadır. İnegöl’ün şöyle bir yapısı var. Bizi tehdit eden göç kavramı var. Göçlerden dolayı başarımız olumsuz etkilenmekte. Bunun yanında güçlü yanlarımız da var. Hayırseverlerimiz bizim güçlü yanımız. Bunu fırsatlara çevirerek başarımızı arttırma amacındayız" diye konuştu.
Yılmaz, deneme sınavına, ilçe genelinde 55 ilköğretim okulunda eğitim gören 4 bin 8.sınıf öğrencisinin katıldığını da sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim