İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ‘40 Hadis Ezbere Okuma’ ile ‘Peygamber Efendimiz’ konulu Şiir yarışmalarında dereceye girenlere, dün İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Kutlu Doğum programında ödülleri verildi.

Dün saat 14.00’de düzenlenen programa, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, İmam Hatip Lisesi Müdürü Saim Yıldız, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

O, RAHMETİN, MÜJDENİN, MERHAMETİN, KARDEŞLİĞİN ADIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdürü Saim Yıldız, “İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun. Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğünü, doğruluğunu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri, kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslam’ı anlatan sevgili Peygamberimiz, eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir. Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek, O'nun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü, rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O. Dünyayı iman ve Kur'an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul, köle olmasını önleyen, insanı hürriyete, adalete, eşitliğe, huzur ve saadete kavuşturan yaratılmışların en yücesi olan Peygamberimizin örnek ahlakını çok iyi araştırmalıyız. O, sadece bir kavme veya bir millete değil, bütün insanlığa Peygamber olarak gönderilmiştir. Ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çaba göstermiştir. Hayatın gayesinin yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu her şeyin manasız olduğu başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21. yüzyıl insanı, maddi anlamda çağlar atlayıp, bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. Bugün artık ruhlar bir şey bekliyor, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam, genlerdeki(fıtratlarındaki)saflığı temizliği barındıran insanoğlu er geç, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecektir” diye konuştu.

ÖDÜLLER BELEDİYEDEN

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, bu yıl ‘Hz. Peygamber İslam ve Samimiyet’ temasıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftasının, farklı etkinlik ve programlarla icra edildiğini söyledi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilecek ödüllere belediyenin sponsor olduğunu ifade eden Aktaş, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

PEYGAMBER SEVGİSİ COŞKUYLA İFADE EDİLDİ

Kutlu Doğum Haftasının, ilçemizin her köşesinde en güzel şekilde kutlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’de, “Peygamber sevgisi ve coşkusu bu programlarda farklı şekilde ihya edildi” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz’ konulu Şiir yarışmasında, Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Mustafa Başol birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berk Pehlivanoğlu ikinci ve Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Selin Telkin üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz’ konulu Şiir yarışmasında Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeymanur Kılıç birinci, Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Busenur Sevim ikinci ve Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Tuğçe Sönmez üçüncü oldu.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ‘40 Hadis Ezbere Okuma’ yarışmasında, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğba Çayır birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aysun Kocaağa ikinci ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Zengin üçüncü oldu. Ortaokul öğrenciler arasında düzenlenen ‘40 Hadis Ezbere Okuma’ yarışmasında Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Ahsenay Aras birinci, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yasemin Ayaz ikinci ve 100. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ebrunur Sarıkaya üçüncü oldu.  Lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘40 Hadis Ezbere Okuma’ yarışmalarında ise Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Kadriye Köse birinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Sivaz ikinci ve Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Selcan Aras üçünü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile İlçe Müftüsü Bayram Canbey takdim etti. Kategorilerinde dereceye giren öğrencilere, İnegöl Belediyesi sponsorluğunda birer küçük altın ile birer Kur’an-ı Kerim meali verildi.

Ödül törenin ardından okul öğrencilerinden Melike Kılıç ile Ferda Bakar, Hz. Peygamberimizin hayatını anlattılar. İlahi grubunun birbirinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirmesinin ardından, Berk Pehlivanoğlu Naat-ı Şerif okudu. İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Abdülvasih Duran’ın ‘Hz. Peygamber’ konulu sunumu sonrası okunan Mevlidi Şerif ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim