1968-1975 yılları arasında Sakarya Arifiye Öğretmen Okulunda eğitim gören 40 mezun, 44 yıl sonra ilk defa İnegöl’de bir araya geldi.

Emekli öğretmen İsmail Yıldız tarafından organize edilen buluşma da 44 yıl sonra eşleriyle birlikte İnegöl’de buluştu. İnegöl’de Kent Müzesini, Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesini, Oylat Kaplıcalarını, Oyla Mağarasını, Mobiliyum AVM’yi, İMOTİM’i ve Beylik Hanını gezen mezunlar, İnegöl’e hayran kaldılar.

Arifiye Öğretmen Okulunda birlikte eğitim gördüğü arkadaşlarını İnegöl’de bir arada görmekten mutlu olduğunu belirten emekli öğretmen İsmail Yıldız, “Biz 1968-1975 yılları arasında Arifiye Öğretmen Okulunda birlikte eğitim gördük ve 1974-1975 eğitim öğretim yılında mezun olduk. Parasız yatılı olarak okuduğumuz Arifiye Öğretmen Okulunda hepimiz aynı koğuşlarda yattık. Aynı yemekhane de birlikte yemek yedik. Okula girişimizden bugüne kadar yaklaşık 50 yıllık birlikteliğimiz oldu. Şimdi hepimiz ülkemizin çeşitli yerlerinde ve çeşitli iş alanlarında çalışıp emekli olduk. Eski günlerimizi anmak için sene de bir defa değişik yerlerde olmak üzere toplanıyoruz. Bu sene de İnegöl’de buluşarak İnegöl’ü tanıtmaya uğraşıyorum. Davetimizi kabul edip, gelen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnegöl’ü tanıtmak adına güzel bir program düzenledik. Buraya gelen arkadaşlarımızı İnegöl’ü sevdirerek, onları birer fahri hemşeri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kent Müzesi ziyareti sonrasında mezunlara İnegöl’ü ve müzeyi tanıtıcı kitap ve broşürler hediye edildi.

Editör: TE Bilişim