Eğitim Bir-Sen ve Me

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilciliği tarafından önceki akşam üyelerine yönelik düzenlenen yemekte, toplu sözleşme görüşmeleri hakkında talepler açıklandı.
Önceki akşam saat 20.30'da Kültürpark içerisinde faaliyet gösteren Safari restoranda düzenlenen yemeğe, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği Başkanı Sinan Aktaş ile üyeler katıldı.
Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Sinan Aktaş, İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) adaylarını tanıtırken, ayrıca TBMM’den geçen 4+4+4 eğitim sistemi ile alakalı kısa bir değerlendirme de yaptı.
İLK DEFA EVLENEN MEMURA 3 BİN 140 TL VERİLMELİ
Yüzdelik zam olarak 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için ise yüzde 14 oranında zam talep ettiklerini ifade eden Sinan Aktaş, “Taban aylığa ise 2012 için 120 TL, 2013 içinse 80 TL artış talep ediyoruz. Kıdem aylığı göstergesi 20’den 100’e çıkarılmalı, 25 yıllık süre sınırlaması uygulanmamalıdır. Toplu Sözleşme İkramiyesi 2012 yılında 90 TL, 2013 yılında 120 TL olmalıdır. Eş Yardımı 2012 yılında 200 TL, 2013 yılında 240 TL ödenmelidir. Çocuk Yardımı 2012 yılında 50 TL, 2013 yılında 60 TL olmalı, üniversite öğrenimi gören çocuklar için bir kat artırımlı olarak ödenmelidir. 165 TL olan doğum yardımı 660 TL’ye yükseltilmelidir. İlk defa evlenen memura 3 bin 140 TL, ilk defa evlenen çocuğuna ise  bin 884 TL evlenme yardımı verilmelidir. Kamu görevlilerine her mesai günü için 4 TL ulaşım yardımı yapılmalıdır. Kamu görevlilerine çalışma saati içerisindeki her öğün için 5 TL yemek yardımı ödenmelidir. Kamu görevlilerinin tamamına en düşük 100 TL olmak üzere, giyecek yardımı yapılmalıdır. Muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı alınmamalıdır. Statüsünde istihdam Edilen Personele ilgili olarak, 4/C Statüsündeki personel 12 ay süreyle istihdam edilmelidir. Mevcut ücretlerine 200 TL seyyanen zam yapılmalıdır. Eş, çocuk, giyecek ve yemek yardımından yararlandırılmalı, çalışmalarına esas sözleşmelerinden damga vergisi alınmamalıdır. 1 Ocak 2013 itibarıyla kadrolu statüye geçirilmelidir. Sözleşmeli Personelle ilgili olarak 657 Sayılı Kanunun 4/B Maddesi, 5593 Sayılı Kanun, TRT Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl Özel idareleri ile diğer kurumlardaki sözleşmeli personel ile 399 Sayılı KHK kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personel kadrolu statüye geçirilmelidir. Ek olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilenlerden ön lisans ve lisans mezunu olup yürüttükleri görevler itibarıyla memurluk sıfatını gerektiren hizmetleri yürütenler, memur kadrolarına geçirilmelidir” dedi.
4+4+4 BİZİM TEKLİFİMİZDİR
4+4+4 eğitim sistemi ile alakalı da kısa bir değerlendirme yapan Sinan Aktaş, 4+4+4 eğitim sistemini, 2010 yılında düzenlenen 18'nci Milli Eğitim
Şurası’nda ilk kez dile getiren Sendika olduklarının altını çizerek, “İyi organize olmuş bir ekiple şuranın ana konusu olmadığı halde, verdiğimiz önergelerle kesintili eğitimi şuranın gündemine taşıdık. Önerimizde, ilk 1 yıl, ailenin sosyal durumu ve çocuğun fizyolojik gelişimine göre isteğe bağlı bırakılmıştı. İlk 4 yılda temel beceri, ikinci 4 yılda sistemli bilgi, son 4 yılda ise öğrenciyi hayata hazırlamaya dönüktü. Son kademede isteğe bağlı tutulacaktı. Önergemizle ortak aklın işleyişine iyi bir örnek olabilecek bir anlayışla eğitim üzerindeki vesayetin kalkmasına öncülük ettik” şeklinde konuştu.
İLKSAN ADAYLARI KIZMAZ VE KARATAŞ
Aktaş, Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz ve Eğitim Uygulama Okulu İş Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Karataş'ın İLKSAN’ın Bursa İl Delegesi   adayları olduğunu açıkladı.
Yıldırım ve Osmangazi ilçesinden 3, Nilüfer ve İnegöl ilçesinden 2, diğer ilçelerden birer olmak üzere Bursa’da toplam 23 İLKSAN delegenin seçileceğini ifade eden Aktaş, "Seçilen bu 23 delege kendi aralarından 4 kişiyi seçerek, Ankara’ya Genel Merkez delegesi olarak gönderecek. Bu delegeler İLKSAN Genel Yönetim Kurulu üyelerini seçecekler" ifadelerini kullandı.
DESTEK BEKLİYORUZ
Söz alan İLKSAN Delege adayları Erdoğan Kızmaz ve Müslüm Karataş, delege seçilebilmeleri konusunda üyelerden destek beklediklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim