İnegöl genelinde Atı

İnegöl genelinde Atık Yağ Toplama Kampanyası’na devam eden İnegöl Belediyesi, ev hanımlarını sevindirecek promosyon ürünlü bir faaliyete daha imza attı. 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlara, deterjan hediye ediliyor.

Dün saat 14.00'de Alanyurt Esentepe mahallesi muhtarlığı önünde kampanyanın tanıtımı yapılarak,  sitelere atık yağ toplama kaplarının dağıtıldığı bildirildi.

Tanıtım toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Fevzi İnal, Belediye Çevre Mühendisi Serap Ağcakale, İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Kurt, bazı mahalle muhtarları katıldı.

İnegöl Belediyesi olarak, güzel şehrin daha güzel, daha temiz olabilmesi adına temizlik ve çevre koruma projelerine devam ettiklerini belirte Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin,  "Geri dönüşüm çalışmaları ve çevresel kirliliğe sebep olan faktörlere karşı başlattığımız mücadelelerde ciddi yol aldık. ‘Naylon Poşete Hayır’ uygulamasından ambalaj atıklarına, beyaz bayrak uygulamasından cam kumbaralara ve ömrünü tamamlamış lastiklerin bertarafına kadar birçok çalışmayı başarılı bir şekilde yürüttük, yürütüyoruz. Bu kapsamda, bir süre önce okullarımızda atık pil kutuları koyduk. Öğrenci ve öğretmenlerimiz bu konuda bize destek veriyorlar. Çünkü bu sadece Belediyenin değil, kentimizde yaşayan herkesin duyarlı olması gereken bir konu. Atık pillere açtığımız savaşı, atık yağlarla devam ettiriyoruz. Belediye olarak uygulamakta olduğumuz Atık Yağların toplanması işini kampanya şeklinde tekrar kamuoyunun gündemine taşıyoruz. Lokantalarda, yemekhanelerde, yemek sanayi firmaları ve evlerimizde oluşan atık yağların, doğamızı, çevremizi kirletmemesi ve biyodizel üretimi vasıtasıyla ekonomimize kazandırılması için, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz marifeti ile İnegöl genelinde ‘Atık Yağ Toplama Kampanyası’nı tekrar başlatıyoruz. Bu iş için mahalle muhtarlıklarımız ile birden çok ailenin aynı mekanda yaşadığı siteleri seçtik" dedi.

ATIK YAĞ TOPLAYANLARA, DETERJAN HEDİYESİ

Sitelere atık yağ kapları verdiklerini ifade eden Şahin, "Muhtarlıklarımız ve sitelerimize atık yağ toplama kapları vermek sureti ile atık yağların tek noktada toplanmasını sağlayacağız. Bunu yaparken de özellikle hanımlar olmak üzere vatandaşlarımızı kampanyaya teşvik etmek için 5 litre atık yağ getirene 1 litre deterjan hediye edeceğiz. Vatandaşlarımız evlerinde oluşan atık yağlarını lavabolara dökmeyip, mahalle muhtarlıklarımıza, sitelerde oturan vatandaşlarımız ise sitelerin yöneticilerine teslim ederlerse, hem ekonomimize hem de temiz çevremize katkı sağlamış olacaklardır. 1 litre atık yağın 1 milyon litre kullanılabilir suyu (içme suyu, yer altı suyu, göl, deniz suları gibi) kirlettiği gerçeğinden hareketle vatandaşlarımızın atık yağ toplama kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim