17 Mart’ta Artvin'in Yusufeli ilçesinde Dereiçi köyünde meydana gelen yangında evleri zarar gören vatandaşlar için Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyasında 3 TIR dolusu yardım toplandı. Dernek merkezi önünde düzenlenen programda ilk yardım TIR’ı yola çıktı.

3 TIR DOLUSU YARDIM

Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve dernek üyelerinin de katıldığı törende bir açıklama yapan Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, “Artvin'in Yusufeli ilçesinde Dereiçi köyünde meydana gelen yangının ardından hasar alan evler için mobilya, koltuk, halı, baza, yatak, sıfır kullanılmamış ev eşyası toplamak üzere yardım kampanyası açtık. Şuana kadar açılan hesapta 60 bin TL para birikmiştir. Ayrıca 40’a yakın İnegöllü mobilya firmaları tarafından 450 bin TL’nin üzerinde de mobilya bağışlandı. İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifimiz bu yardımları taşımayı üstlenmiştir. 3 TIR yardımı Artvin’e göndereceğiz. İlk aracımızı bugün uğurlayacağız. Allah bir daha böyle afetleri, felaketleri memleketimize vermesin diyoruz. Bu ayni ve nakdi yardım Artvin Valiliğine teslim edilecektir. Artvin Valiliği de afetzedelere dağıtacaktır” dedi.

BİZ ZOR GÜNLERDE YARDIMLAŞMAYI BAŞARABİLEN BİR MİLLETİZ

Kaymakam Eren Arslan ise, “Artvin ilimizde yaşanan yangın felaketinin ardından hemşerilerimiz bir kampanya başlatmak istediler. Belediyemizle birlikte bizlerde destekçisi olduk. Çok güzel neticelendi. Ben destek veren tüm hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten biz zor günlerde dayanışmayı, yardımlaşmayı başarabilen bir milletiz, güçlü bir milletiz. Bu güzellikleri yaşatan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hem ayni hem nakdi olarak fedakarca bu yardıma koşan tüm hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Destek veren, taşınmasından, organizasyonuna kadar her tülü safhasında yer alan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah bir daha böyle afetleri hiçbir yerde yaşatmasın. Ama hayatın içerisinde bunlarda var. Olduğu zamanda bu dayanışma ruhumuzu, yardımlaşma ruhumuzu inşallah kaybetmeyelim” diye konuştu.

Duanın ardından ilk yardım TIR’ı Artvin’e doğru yola çıktı.

Editör: TE Bilişim