YAZ FUTBOL OKULUNA 520 SPORCU KATILDI 


İnegölspor’umuzun Gençlik Gelişim Program Sorumlusu Özgür Şahin, geçtiğimiz gün sona eren yaz futbol okulları 1. dönem çalışmalarına 520 sporcunun katıldığını, 2. dönem çalışmalarına da yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.


Şahin, İnegölspor Futbol Akademisi olarak yaz okulunda çalışmalarına 5 Temmuz’da başladıklarını belirterek, “ 2009-2016 doğum yılları arasındaki sporcuların kayıtlarını aldığımız altyapımıza 1.dönemde toplamda 520 sporcu katılım sağladı. Mart 2020 de ilan edilen pandemi nedeniyle tüm çocuklar evlerinde hareketsiz bir şekilde kaldılar. Gelişim çağındaki bu hareketsizlik ilerleyen yıllarda birçok probleme neden olacaktır.Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızı spora yönlendirmek,tatillerini sporla geçirmelerini sağlamak onların daha sağlıklı bir hayata başlamaları için önemli bir yere sahiptir. İnegöl’deki diğer kulüplerimizde de yaz okuluna katılan sporcu sayısının fazla olması İnegöl’ümüz için umut vericidir. Ne kadar çok çocuğumuz spora gelirse bilgili antrenörler ile kaliteli zaman harcarsa ülkemiz ve İnegöl’ümüz için o kadar iyi olacaktır.”ifadelerini kullandı. 

“Yaz okulumuzda çocuklar pandemi etkisinden çabuk kurtulsun hareketli hayata kısa sürede uyum sağlasınlar diye şenlik havasında çalışmalara başlangıç yaptık.”diyen Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“A takım sahasında ve stadyumda yaptığımız çalışmalarda birçok minik sporcumuz buralarda ilk kez sahaya çıktı.Çalışmalarda sporcularımıza futbolun temel kurallarını,tekniklerini ve prensiplerini öğrettik.Yaşıtları arasında gelişim gösteren,futbola yatkın ve gelecekte bordo beyazlı formamızla sahalarda boy gösterecek minik kramponlarımıza kış okulunda da futbolun temel eğitimlerini vereceğiz.İyi bireyler,iyi sporcular yetiştirerek İnegölspor'umuzun yıllardır süre gelen ''Futbolcu Fabrikası'' unvanını devam ettirmeyi hedeflemekteyiz. 30 Temmuz günü son antrenmanı tamamlayıp 1.döneme noktayı koyduk. 2.Dönem çalışmalarına ise 2 Ağustos itibari ile başladı.  2. dönem çalışmalarımız 28 Ağustos’a kadar sürecek. Ayrıca yaz okulundaki minik sporcularımızın fotoğraflarına ulaşmak isteyen velilerimiz Instagram’dan İnegölsporakademi, Facebook’tan İnegölspor resmi hesaplarını takip edebilirler. Son olarak sıcak havalara rağmen antrenmanlarını aksatmayan minik sporcularımıza, kulübe gelmelerinde yardımcı olan velilerimize, her gün canla başla çalışan değerli antrenör ekibime, Başkanımız Kani Ademoğlu ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunarım.”

Editör: TE Bilişim