İnegöl Belediyesi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünde kültür sanat otobüsüyle zafer coşkusunu tüm şehre yaydı.
6 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İnegöl, kurtuluşun 98’inci yılını pandemi gölgesinde de olsa alınan tedbirlerle kutladı. 6 Eylül Pazar günü sabah protokolün katılımıyla yapılan resmi törenlerde maske, mesafe ve hijyen tedbirleri üst düzeyde tutulurken, kurtuluş coşkusunu tüm şehre yaymak adına İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Otobüsü de sokaklara indi.
Pandemi nedeniyle kısıtlamalı şekilde yapılan kurtuluş kutlamaları kapsamında, 17.30’da İnegöl AVM önünden başlayan kültür sanat otobüsü gezisi gerçekleştirildi. Araçta o günleri anımsatan kıyafetlerle askerlerin yer aldığı araç, bayraklarla tüm şehri dolaştı. Yaklaşık 4 saatlik tur boyunca vatandaşlar da cadde ve sokaklarda, evlerinin cam ve balkonlarında araca alkışlarla eşlik etti.
21.00 sıralarında Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde son bulan kültür sanat otobüsü turu, finalde kurtuluşun 98. Yılı anısına 98 adet balonun gökyüzüne salınmasıyla programını tamamladı.

Editör: TE Bilişim