11 ayın sultanı Ramazan, İslam dünyasında manevi coşku içerisinde idrak ediliyor. İnegöl´de bazen serin, bazen ise sıcak havanın hakim olduğu şu günlerde birçok vatandaş için Ramazan, tam anlamıyla bir sabrın imtihanı oluyor. Klimalı ofislerde oruç tutanlar fazla güçlük yaşamazken, bazı meslek gruplarının sıcakta oruç tutarken çektiği zorluk ise ibretlik görüntü veriyor. Meslekleri gereği 250 derece sıcak fırının karşısında çalışmak zorunda kalan fırıncılar zor da olsa oruçlarını tutmaya çalışıyor. Alanyurt Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren Kevser Ekmek Fırınında usta olarak çalışan Aslan Dursun, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ve fırının sıcaklığından dolayı oruç tutmakta zorlandıklarını dile getirdi.

HEM SICAK HEM ORUÇ ZORLUYOR

Oruç tutarken, sıcaktan dolayı zorlandıklarını ifade eden Aslan Dursun, “Yaklaşık 25 yıldır bu mesleği yapıyorum. Normal zamanda bu sıcakta çalışmak belki zor olmaz ama hem sıcak hem de oruçlu olmak bizi bayağı zorluyor. Günde yaklaşık 9-10 saat bu sıcağın karşısında çalışıyoruz. Zorlandığımız zamanlarda da ancak başımızı ve yüzümüzü yıkayarak serinleyebiliyoruz” dedi.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLUYOR

Ramazan Ayı´nın diğer aylara göre daha bereketli ve farklı bir ay olduğunu söyleyen Dursun, “Ramazan Ayı münasebetiyle işlerimizde artış var. Biz de halkımıza en güzel hizmeti vermek için bu sıcaklığa katlanıyoruz. Mesleğimiz gereği yapacak başka bir şey de yok” dedi. Açlığın akıllarına bile gelmediğini, fakat su ihtiyaçlarının sıcaklıktan dolayı yüksek olduğunu ifade eden Aslan usta, "Bu sıcak havalarda oruç tutmak zor. Ramazan´da susuzluk bizi fazla yoruyor. Açlık sıkıntı olmasa da susuzluk sıkıntıya neden olabiliyor. Ama Allah yardımcımız oluyor. Zor olsa da tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim