Milli Eğitim Müdürl

 

 


Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile 26 Ekim-12 Kasım 2010 tarihleri arasında, toplam 60 saat olmak üzer

e 12 gün süren ‘Özel Eğitim Usta Öğretici’ kursunu başarı ile tamamlayan 44 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi. ‘Özel Eğitim Usta Öğretici’ kursunun diğer ilçeler tarafından örnek alındığı bildirildi.

Önceki akşam saat 19.00’da İshakpaşa İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim Şube Müdürleri Özer Yılmaz ve Mustafa Karaarslan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapacak, Usta Öğreticilere yönelik 60 saatlik kursu, 26 Ekim-12 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan 44 kursiyerimiz mevcut. Kursiyerlerimize 6 konuda uzman eğitimcilerimiz tarafından dersler verildi. Kursumuzun Bursa genelinde bir ilk olma özelliği var. Diğer ilçeler bizden örnek alarak kurs düzenleyecekler. Özel eğitime muhtaç olan vatandaşlarımıza ne yapılsa azdır” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan ise, “Bu konuda büyük eksiğimiz vardı. Bu kursu sizin dışınızda alan kimse olmadığı için, önceden Eğitim Uygulama okulumuzda bu alanda eğitim almayanlar görevliydi. Bu okulumuzda istihdam edilmek üzere 17 öğretmene ihtiyacımız var. Diğer kurumları da sayarsak 44 kursiyer yetmeyecek. Bir de okul öncesi eğitim var. İnsanın 6 yaşına kadar beyninin yüzde 70’i oluşuyor. Kız Meslek Lisesinin okul öncesini bitirmiş, sonrasında herhangi bir alanda iki yıl ve veya 4 yıl eğitim görmüş, yada üniversitenin ikinci sınıfına geçmiş kişilere yönelik HEM aracılığıyla seminer düzenleyeceğiz. Şu an görevlendirdiğimiz 53 adet öğretmen adayı var. Bununla alakalı 20 kişiye daha ihtiyacımız var. Okul öncesi eğitim yeri var ama öğretmen açığından onları faaliyete geçiremiyoruz. İnşallah bu şekilde kurs düzenleyip o açığı da kapatacağız. Kursa katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz’da, özel eğitim alanının zorluğundan bahsederek, “Öğretmenlerimizden, bazı şikayetler geliyor. Zaten bu çocuk özel eğitim verilen bir çocuktur. Zorla mücadele etmeniz gerekiyor. Öğretmenlik beceriniz bu zorlukta ortaya çıkıyor. Bu çocukları, davranış eğitimi ile topluma kazandıracaksınız. Özel eğitim gereği duyan ve duyamayan arasında fark var. Birisi uzun sürede, birisi de kısa sürede öğrenir. Sizlerin eğitim verdiği çocukların öğrenim süreleri bir yılı bile bulabilir. Onun için bu meşakkatli işte çok sabırlı olmanız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından, 44 kursiyere ‘Özel Eğitim Usta Öğretici’ belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim