AK Parti Bursa 12. s


AK Parti Bursa 12. sıra Milletvekili Adayı Cafer Yıldız, dün AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Süleymaniye ve Osmaniye mahallelerinde faaliyet gösteren Karadeniz kökenli esnafları gezerek, destek istedi.

Kıraathane gibi bir çok işyerini gezerek, iktidarın yaptığı hizmetlerden bahseden AK Parti Bursa 12. sıra Milletvekili Adayı Cafer Yıldız, çiftçinin hasat yaptığı, hasat için hizmetleri anlatmaya çıktıklarını belirterek, "25 yıldan beri siyaset yapıyorum. Bursa'nın her alanda durumunu biliyorum. Nasip olursa insanlarımızın sorunlarını çözmek için yola çıktık. Asillikle vekilliği ayırıyorum. Vekillik, insanların seçimler sonucunda vatandaşları Ankara'da en iyi şekilde temsil eden kişilerdir. Vekiller, asillerin temsilcileridir" dedi.

SSK, BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞINI BİRLEŞTİRDİK

8.5 yıl önce Türkiye'nin gerçekten zor şartlarda, sıkıntılı bir ülke olduğunu, ekonomisinin kötüye gittiğini, siyasetin yapılamaz hale geldiğini ifade eden Yıldız, "O zamanlarda paralar başka bankalarda kullanılıyordu. İMF'nin yönettiği bir ekonomi, dış işlerinde vesayete dayalı politikayla yönetilen bir ülke vardı. O günkü koalisyon hükümeti bu işi yürütemeyince, seçime gidildi. 14 ay önce  kurulan AK Parti'yi hep beraber iktidara getirdik. Çıraklık, kalfalık diye tabir edilen 8.5 yılda eğitimden ulaşıma, sağlıktan sosyal alanlara, ekonomiden her tarafa bir kaç misli hizmetler yaptık. 230 milyar dolar olan Gayri Safi Milli Hasılamız (GSMH), bu gün 780 milyar dolara çıktı. 16'ncı büyük ekonomi olduk. Dış politikada Türkiye bölgesinde hatırı sayılır bir ülke oldu. Rusya Devlet Başkanı 'Türkiye ile alakalı sorunlarımız olduğu zaman Türkiye'ye söylemezdik. Amerika'ya söylerdik. Türkiye'de isteğimizi yerine getirirdi. Ama bu gün Türkiye ile alakalı görüşmelerimiz oluyor ve bir çok ülke Türkiye'nin düşüncelerini uyguluyor' diyor. Başbakanımız 'nereden nereye geldik' diye tabir ediyor. Ülkemiz 3-4 misli büyüdü. Yapılamayan şeyler yapıldı. Eskiden sağlık konusunda insanlar hastanelerde sıkıntı çekiyordu. Kategorize edilmişlerdi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığını tek çatı altında topladık. Bu gün çok rahat bir şekilde sağlık hizmeti alabiliyoruz. Helikopter ambulanslarımız var" dedi.

60-70 KİŞİLİK SINIFLARDAN 30 KİŞİLİK SINIFLARA GELDİK

Eğitim konusunda eskiden 60-70 kişilik sınıflarda çok zor şartlarda eğitim verildiğini hatırlatan Yıldız, "Kitap bulmak zordu. Bu gün çok şükür en fazla 30 kişilik sınıflarda eğitim yapıyoruz. Hepsi bilgisayar destekli. Çok yakın zamanda akıllı tahta ve akıllı kitap desteği de sağlanacak. Seçimlerden sonra eğitimi tam olarak ele alıp mesleki eğitime ağırlık vereceğiz. Ara eleman yetiştirme konusunda da büyük projelerimiz var. Eskiden Türkiye'nin birkaç büyük ili ancak duble yol ile bağlıydı ve Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar 6 bin kilometre duble yol yapılmıştı. Biz 8.5 yılda 13 bin 500 kilometre duble yol yaptık. 74 ili duble yolla birbirine bağladık" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim