Saadet Partisi (SP)

Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanlığı Baş Müşahit Toplantısı, önceki akşam SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda 28 Şubat soruşturmasına değinen Aydın, "Bu soruşturma gecikmiş de olsa, önemli bir adımdır. Böyle önemli bir adımı destekliyoruz" dedi.
Önceki akşam saat 21.00'de Alyans düğün salonunda gerçekleşen ve SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Bursa İl Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir, SP İl Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Ayhan Baygın, mahalle, köy temsilcileri ile partililerin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, Saadet Partisinin hiyerarşik yapı içerisinde, teşkilatlı bir çalışma yürüttüğünü belirterek, "Saadet Partisini konjonktür partilerinden ayıran en önemli özelliklerinden birisi de budur. Hocamızın gösterdiği çizgide hiç durmadan çalışıyoruz. Özellikle yılbaşından beri, yerel seçim hazırlıklarımız hızlanarak devam etmektedir. Üye güncellemelerimizi yaptık. Mahallelerimizin tamamında üye toplantılarımızı gerçekleştirdik. Mahalle yönetimlerimiz, haftalık toplantılarını düzenli olarak yapmaktadırlar. Mahalle divan toplantılarımız yapılıyor. Aylık Köy Divan toplantılarımız yapılıyor. Hanım Kollarımız ve Gençlik Kollarımız aynı teşkilat sisteminde çalışıyorlar. Aylık İlçe Divan toplantılarımız hiç aksamadan ve hedefine uygun olarak yapılıyor" dedi.
“Ortada seçim falan da yok, neden bu kadar çok çalışıyorsunuz?” sorularının kendilerine sorulduğunu ifade eden Urgun, "Nasıl çalışmayalım, Bizim bir derdimiz var, içimiz yanıyor, hocamız bu dertle son nefesine kadar çalışmadı mı? Çalıştı ve giderken de bizlere bir emanet bıraktı. Bizler inanç değerlerimize uygun yeni bir dünyayı kurmak zorundayız. Etrafımıza baktığımızda bunun ne kadar önemli ve acil olduğunu görüyoruz. Bu sebeple Genel Merkezimizin bize verdiği hedefler doğrultusunda hiç durmadan ve hız kesmeden çalışmalarımıza devam etmek mecburiyetindeyiz. Yeni Bir Dünya'yı kuruncaya kadar çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. 
Ülkemizde ve dünyada yaşanan olayların Milli Görüşe olan ihtiyacı her geçen gün arttırdığını belirten SP Bursa İl Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir ise, "Milletimiz ne zaman ihtiyaç duyup, istediğinde biz iktidara geldik. Ülkemizin ve milletimizin sorunlarını her zaman çözdük ve yine alnımızın akıyla milletimizin önündeyiz. Diyoruz ki, milli görüş her zaman göreve hazırdır. Milli Görüşün bu hummalı çalışmasını gören odakların etekleri tutuştu. Eyvah 2014 geliyor. Yine Saadet Partisi herkesten önce düğmeye bastı. Yine bunlar, 'Geçmişte Refah Partisinde olduğu gibi yeniden yerel seçimlerde iktidara gelirlerse, biz bir daha bunları milletin gönlünden alamayız. Çünkü bunlar millete hizmetin çıtasını yükseltiyorlar ve millet artık onları istiyor. ‘Ne yapıp, edip, Saadet Partisinin iktidarını engelleyelim' diyorlar. Bunun için üzerimizde çeşit çeşit entrikalar döndürüyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Allah'ın izniyle geliyoruz. Çünkü biz, her türlü krizi yaşadık. Şuurlandık, çelikleştik, geliyoruz" dedi.
Konuşmasında hükümete sert eleştirilerde bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın’da, halkın giderek yalnızlaştırıldığını, ekonomik ve sosyal baskı altına alındığını, böyle bir dönemde, huzuru temin edecek yeni hamlelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
28 Şubat soruşturmasına değinen Aydın, "Bu soruşturma gecikmiş de olsa önemli bir adımdır. Böyle önemli bir adımı destekliyoruz. Parti olarak da davaya müdahil olacağımızı buradan ifade ediyorum. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. 28 Şubat’ın neden yapıldığı iyi tahlil edilmelidir. 28 Şubat, yaşanabilir bir Türkiye oluşturulmaya çalışılması, yeni bir dünya düzenin kurulmasının önüne geçmek için yapılmıştır. Rantiyecilerin, bir takım güçlerin zayıflaması üzerine yapılmıştır. D-8’leri engellemek için yapılmıştır. 28 Şubat ile hesaplaşmanın en önemli yolu, emekliye, işçiye, memura hakkını vermektir" dedi.
“AK Parti’yi neden bu kadar eleştiriyorsunuz?” sorularına sık sık muhatap olduklarını da aktaran Aydın, "Hiç iyi bir şey yapmadılar mı, diyorlar. Yaptılar tabii. Demokrat Parti, DYP, DSP, ANAP, DYP, MHP ne kadar yaptı ise onlar da o kadar hizmet yaptılar. Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller ne kadar hizmet ettiyse, Tayyip Bey de o kadar hizmet etti. Aralarında bir fark yok ki. AK Parti 10 yıldır iktidarda. Dış politika açısından Ortadoğu'da işleri düzeltildi mi de, biz eleştiriyoruz. Filistin'de, Gazze'de İsrail'in zulmü durdu da mı biz AK Partiyi eleştiriyoruz. Irak'ta, Afganistan'da NATO askerlerinin sivil insanları öldürmesi engellendi de mi biz AK Partiyi eleştiriyoruz. Dış politikada hangi temel sorunu çözdü de biz AK Partiyi eleştiriyoruz. Herkes elini vicdanına koyacak. Sorunsuz hiçbir komşumuz kalmadı. Problem yaşamadığımız hiçbir komşumuz kalmadı. Türkiye yalnızlaştırıldı" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

 

Editör: TE Bilişim