İnegöl İmam Hatip Me

İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Haydar Cerrah yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ın son kalıntılarından olan kesintisiz eğitimin değişmesi, 4+4+4 şeklinde yürürlüğe koyulmasının, Türkiye adına tarihi bir olay olduğunu belirtti.
28 Şubatçıların ayrıca nesli bozma suçundan da yargılanmaları gerektiğini ifade eden İHMED Başkanı Haydar Cerrah, "8 yıllık zorunlu eğitim, ülkemizdeki dini ve ahlaki eğitimi bitirmek üzere, darbeciler tarafından çıkarılmış, tamamen ideolojik bir sistemdir. Anasol M hükümeti bu şartla darbeciler tarafından işbaşına getirilmişti. Kesintisiz sistem, sonuçları itibariyle gerek maddi gerekse manevi olarak, ülkemiz adına nesillerin kaybolduğu bir dönem olarak kayıtlara geçmiştir. Bu, görmek istemediğimiz polise, askere taş, bomba atılan görüntüler hep o dönemin eseridir. Fırtına ekenler, doğal olarak böyle bir sonuçla karşılaşırlar. İnsanların kalbinden Allah, vatan, millet sevgisini çıkarırsanız, birinci tehlike olarak İslam'ı ve Müslümanları gösterirseniz, sonuç kaçınılmaz olarak böyle olur. 28 Şubatçılar ayrıca nesli bozma suçundan da yargılanmalıdırlar. Altyapısı oluşturulursa, içerisi doldurulursa 4+4+4 eğitim sistemi, hem bir çok mesleki eğitimi hem de ülkenin ara elaman sıkıntısını giderme açısından mükemmel bir sistemdir. Nitelikli meslek mensubu ihtiyacı kadar bu ülkeye nitelikli din bilgini de gerekir. Mevcut haliyle İmam Hatip Lisesindeki öğrenciler değil imam olma, talebe olma sıkıntısı yaşamaktadırlar. Bu ülkenin iyi matematikçi, siyasetçi, mühendis kadar, dini iyi bilen insanlara da ihtiyacı vardır. Hem de hepsinden daha fazla" dedi.
Dini öğrenmenin herkesin en tabi hakkı olduğunu belirten Cerrah, "Diğer bir konuda liselerde seçmeli olarak başlayacak olan ‘Kur’an ve Siyer’ dersidir. Bu konu ülkemiz adına tarihi bir olaydır. Dini öğrenmek, herkesin en tabi hakkıdır. Tıpkı öğrenmeme özgürlüğü olduğu kadar. Bundan dolayı fırtına koparanları anlamakta zorlanıyoruz. Başkalarının nasıl çocuk yetiştireceğine kim ne hakla karışabilir? Kur’an, geçmişte bu rolü üstlenen insanların hazin sonlarını anlatan ibretlik kıssalarla doludur. Firavun, Nemrut, Ebucehil başlıca önderleridir. Bu çağın firavunluğuna soyunan insanları elbette bu halk görmektedir ve görmekteyiz. İHMED olarak başta sayın Başbakan olmak üzere, geleceğimiz için atılan bu tarihi adıma destek veren iktidar, muhalefet olmak üzere toplam 305 Milletvekilimizi gönülden tebrik ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Karşı çıkan 85 Milletvekili ile oylamaya katılmayanları tarih kaydedecektir" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim