İnegöl Şoförler Oda


İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz yaptığı açıklamada İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bir Acil Kurtarma Aracı kazandırmak için başlattıkları kampanyanın tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Acil Kurtarma Aracının, İnegöl’e  çok acil olarak lazım olduğunu ifade eden Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, "Kampanya çalışmaları çok güzel gidiyor. Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Erol Eruğur ile görüşmeler yaptık. İşadamlarımız ile birebir görüşüyoruz. Şuan durum çok olumlu ve daha iyiye gidiyor” dedi.

Bu Acil Kurtarma Aracının İnegöl'e çok acil olarak lazım olduğunu yineleyen Korkmaz,  “Geçtiğimiz günlerde Mezitler de bir kaza oldu. Araç içinde sıkışan bir kişi öldü. İtfaiye Müdürlüğündeki Arama Kurtarma ekipleri, Kurtarma Aracındaki kesici aletlerle, sürücüyü sıkıştığı yerden çıkarmak için çok zorlandılar. Çünkü o aracın miadı doldu. Ama yeni alınacak olan araç çok daha donanımlı ve tertibatlı olacak. Kazada kişinin öldüğünü değil, yaralandığını farz edersek, dakikalar saniyeler çok önemli. Bu nedenle çağın gelişen teknolojiye sahip aletleriyle donatılmış olan Kurtarma Aracına ihtiyacımız var. İnegöl'ün ve İnegöl esnafının bu kampanyaya sağ duyulu yaklaştığını biliyoruz. İnşallah yakın zamanda da bunun semeresini alacağız. Konuyu İTSO Başkanı Metin Anıl'a açtığımızda kendisi sevindi. Bu kampanyanın tamamlanmasını kendisi de istiyor. Kampanyanın süresini uzayacağını sanmıyorum. Sonuçta bu araç hayat kurtaracak bir araç. Sadece kazalar ile ilgili değil, sel, deprem, yangın gibi olaylarda da kullanılacak bir araç. Çok kısa bir zaman içerisinde Acil Kurtarma Aracının alınacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Şoförler Odası olarak İnegöl Esnaf Sarayında bir eğitim başlattıklarını belirten Korkmaz, "Bu da toplu taşıma için çok gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bir hafta boyunca devam edecek. 250 adet toplu taşıma şoförüne sertifika vereceğiz. Bu konuda Belediye Başkanımızda bizlere destek çıktı. Belediye Meclisinde bu konu ile ilgili sertifika almanın zorunlu olduğuna dair bir karar çıktı. İnegöl için bu da güzel bir çalışma. Bu eğitim çalışması,  İnegöl'deki şoför camiası için gerekli bir şeydi. Bunu Oda olarak İnegöl'de ilk defa başlattık. İnşallah diğer odalarımızda bu eğitim seminerine katılacaklar" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim