Geçtiğimiz hafta Cum

Geçtiğimiz hafta Cumartesi akşamı gerçekleştirilen kongre sonucunda göreve yeniden getirilen İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve yeni yönetim kurulu üyeleri, dün Kaymakam Aziz İnci'yi makamında ziyaret ettiler.

SİZLERİN DESTEKLERİ İLE FAYDALI ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Kongre ve dayanışma gecemize geldiniz, bizleri onurlandırdınız. Sizlerin sayesinde daha da şenlenmeye başladık. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda inşallah birlikte hareket edeceğiz. Daha yapacak çok şeyimiz var. Ahıskalıların sorunlarının çözümünde, sizlerin desteği ile daha da faydalı şeyler yapmaya çalışacağız. İnegöl’ün kültürel mozaiğinin daha da gelişmesi için kültürel etkinlikler yapacağız. Biz yeni bir yönetim oluşturduk. Bununla alakalı da sizleri ziyarete geldik” dedi.

İNEGÖL'DE 14 BİN AHISKALI VAR

Kaymakam Aziz İnci ise, “Ben düzenlediğiniz geceye gelmiştim, çok güzel bir geceydi. Adı üstünde, güzel bir dayanışma, kaynaşma gecesi oldu. Orada da ifade ettiğim gibi İnegöl’de, Ahıska’dan Türkiye’ye göç etmiş binlerce insan var. Yaklaşık 13-14 bin civarında Ahıska kökenli İnegöllü hemşerilerimizin olduğunu biliyoruz. Biz İnegöl’de Anadolu’nun farklı noktalarından, farklı coğrafyalardan gelen insanların bir arada yaşadığı, burada hayatını kazanan, farklı kültür ortamı içerisinden gelen insanların birlikte yaşadığı bir ortamı paylaşıyoruz. Bize düşen buradaki sivil toplum örgütlerinin, özetle Ahıskalılar, Posoflular, Artvinliler, Şavşatlılar yada Rumeli göçmenleri, dernekleri gibi bu derneklerin bir taraftan kendi hemşerilerinin, kendi üyelerinin, bir taraftan birlikteliklerini korurken ve sürdürürken, diğer taraftan da geldikleri yerlerle alakalarının devam etmesi bizimde arzumuzdur" şeklinde konuştu.

ZOR BİR MÜCADALE

Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin amacının, sadece mensuplarını bir arada tutmak değil, o bölgeyle kültürel alakayı, akrabalık alakasını sürdürmek olduğuna dikkat çeken Kaymakam İnci, "Esas olan budur. Aynı zamanda birde uluslararası hukuk çerçevesinde de bir hak mücadelesinin ciddi zeminlerde, özellikle Birleşmiş Milletlerde sürdürüldüğünü biliyorum. Bunu da basından takip etmekteyim. Tabi buradaki soydaşlarımız, insanlarımız çok büyük bir haksızlığa, zulme maruz kaldıkları için göç etmek zorunda kaldılar. Sadece Türkiye’de değil Dünya’nın birçok yerinde Ahıska Türkleri var. Bazı ülkelerde de dernekler var. Bu çok büyük ve çok zor bir mücadeledir. Uzun süreçli, uzun soluklu bir mücadeledir. İnşallah bu gibi çalışmaların da neticesi iyi olur. Arzumuz buradaki hemşerilerimizin huzur içerisinde Türkiye’nin ve Anadolu’nun diğer yerlerinden gelenlerle birlikte burada çok güzel bir havayı teneffüs etmemizdir" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Kaymakam İnci'ye bir de çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim