AK Parti İlçe teşkil


AK Parti İlçe teşkilatının, 12 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili seçimleri ile ilgili çalışmalar kapsamında, önceki gün 7 mahallede oluşturulan Seçim İrtibat Büroları, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Önceki gün saat 16.30'da Fatih mahallesinde başlayan ve Cumhuriyet, Kemalpaşa, Mesudiye, Osmaniye, Hamidiye mahallerinin ardından Mahmudiye mahallesinde son bulan AK Parti Seçim İrtibat Bürolarının açılış törenlerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin ile ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

Kemalpaşa mahallesinde Göçmen Cami karşısında oluşturulan Seçim İrtibat Bürosu açılış törenin de bir konuşma yapan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, 12 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili seçimleri ile ilgili Seçim İrtibat Bürolarının açılışlarını gerçekleştirdikleri ifade ederek, "Bizim mahalle teşkilatlarımız partimizin bel kemiğidir. Uç beyleridir. Onların sayesinde ilçemizdeki her problemi görüp, gerekli mercilere ileterek, çözüm noktasına ulaştırmaya gayret ediyoruz. Halkımızın huzur ve mutluluğu için çalışıyoruz. Partimizin bel kemiği olan mahalle teşkilatlarımız, seçimin son gününe kadar halkımızla bütünleşerek, inşallah 12 Haziran tarihinde AK Parti bayrağını ilçe burçlarında en yüksek yere dikmenin gayreti içerisinde olacak. Ben seçim bürosunun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

AK Partinin 8,5 senedir yerel de ve genelde güzel hizmetlere imza attığını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "3 olan Sağlık Ocağı sayısı 11'e çıktı. 6 olan lise sayısı 13'e çıktı. 40 yıldır el atılmayan Tekel Binasına da, kapalı çarşıya da el atıldı. Kent Merkezi de yapıldı. Cazibe Merkezi de yapılıyor. 25-30 yıldır el atılmayan Mahmut Esatbey caddesine de el atıldı. Şükürler olsun ki biz, bugün sadece hizmetlerimizi konuşuyoruz ve hizmetlerimizle sizlerin karşısındayız. Hem İnegöl'de hem Türkiye'de insanlar AK Partiye destek verdiler. 2002 ve 2007 seçimlerinde önce yüzde 51 sonra yüzde 62, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde ise önce yüzde 42, sonrasında yüzde 47 ile destek verdiler. Şimdi 2011 seçimlerine hazırlanıyoruz. 21 gün sonra seçim var. İnşallah bu Seçim İrtibat Bürolarımız halen AK Partinin yaptıklarını anlamayan, kavramayan ağabeylerimiz, kardeşlerimiz varsa onlara anlatmak adına burası bir vesile olacak. İnşallah 13 Haziran sabahından itibaren bugüne kadar büyük bir gayretle yürüttüğümüz bu sorumluluğu daha çalışkan ve gayretli bir şekilde bu bayrağı daha ileriye taşımak durumundayız" diye konuştu.

Birilerinin konuşmaya dahi cesaret edemediği hizmetleri AK Partinin yaptığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin’de, "AK Parti, insanlar hayal kurar Adalet ve Kalkınma Partisi yapar demektir. İnsanlar düşünür AK Parti yerine getirir demektir. Birilerinin yapmaya cesaret edemediklerini yapar demektir. Yani cesaret demektir. Korkmamak demektir. Mücadele etmek, kucaklamak ve sevgi demektir. Bunun karşılığını ilçemizde alıyoruz. Ben Türkiye'mize hizmet edeceğimize ve seçmenlerimizden aldığımız güçle daha fazla devam edeceğimize inanıyorum. 8,5 yıldır genelde 7 yıldır da yerelde iktidarız. Birçok başarılı işlere imza attık. Birilerinin konuşmaya dahi cesaret edemediği, aklına dahi getiremediği, ‘bu dağlar nasıl aşılır, bu yollar nasıl yapılır?’ diye düşünmek dahi istemediği, çünkü ‘düşünürsek altında kalırız’ diye korktuğu işleri bizler uyguladık, yaptık ve hizmete açtık. 15 bin kilometre duble yol hedefiyle yola çıktık. 13 bin 500 kilometresini yaptık. İnşallah hedefimiz 2023 yılında bırakın iller arasını ilçeler arasında duble yollar inşa edeceğiz. Önceden SSK Hastanesi bir tarafta hemen arkasında Devlet Hastanesi, eğer 120 günlük priminiz yoksa hizmet alamazsınız deniliyordu. Yani hasta olmaya gör, ilaç kuyruğunda beklerdiniz. Dışarıda eczaneden kendi cebinizden ilaç almak zorunda kalırdınız. Dolayısıyla bir türlü sağlık hizmetini sağlıklı bir şekilde alamazdınız. Yani hasta olduğunuza pişman olurdunuz. Ama bugün cesaretle üzerine gittik. Devletin bünyesinde bulunan 2 kurumu birleştirdik. Artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasıyla bütün sağlık hizmetlerini alır duruma geldiniz. Bunları nasıl yaptık? Cesaretle yaptık. Birileri korkarken, üzerine gidemezken bizler cesaretle bu işi başardık. Birileri adaleti saraylarda dağıtacağız diye vaat ederdi. Köhnemiş, izbe yerlerde insanlara adalet hizmeti vermeye çalışırlar, onu da beceremezlerdi. Ama biz iktidara geldik. Adaleti hakikaten saraylara taşıdık. İnşallah yakın zamanda İnegöl'ümüz de gayet modern, güzel bir Adalet Sarayına kavuşmak üzere. Birileri Türkiye'de Başbakanlık yapardı. 1,5 sene hiç yurtdışına çıkamazdı. Çünkü sağlığı el vermezdi. Gidecek yüzleri yoktu. 1,5 yıllık süreçte dünyadan da Türkiye'ye hiç kimse misafir olarak gelmemişti. Ama Cumhurbaşkanımız bir taraftan Başbakanımız bir taraftan Bakanlar, partilerimizin yetkili organları bir taraftan, müsteşarlarımız bir taraftan dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye hizmet etmek, tanıtmak için uçaklardan inip, uçaklara biniyorlar. Başbakanım 7 günde 7 ülke ziyaret ediyor. Bunları sizlerde aldığımız güçle, destekle ve heyecanla yapıyoruz. Hedeflere daha çabuk ulaşmamız için mecliste daha fazla temsil edilmemiz gerekiyor. AK Parti'yi dolayısıyla Türk demokrasisinin yeniden kuruluşu ve inşası olarak 367 sandalye sayısının fazlasını mecliste görmemiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından partiye yeni katılan Gençlergücü Spor Kulübü Başkanı Emre Şimşek ile Ufuk Güneş'e ve Erhan Sevinç'e, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Başkanı Bülent Temelli ile AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin tarafından rozetleri takıldı.

Editör: TE Bilişim