İnegöl Belediyesi Al

İnegöl Belediyesi Alanyurt Ek Hizmet Binasının Temeli Atıldı


İnegöl Belediyesi Alanyurt Ek Hizmet Binasının Temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Yunus Emre mahallesi Modakent sokak üzerinde, Belediyeye ait arsa üzerinde (Alanyurt Sağlık ocağı yanı) yapılacak Belediye Ek Hizmet binasının 7 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Dün saat 15.00'de düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Yel, Gülhan Şahin, Güngör Sabri Günaydın ve Yusuf Şen,  AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, AK Parti İnegöl İlçe  bazı yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, DP İnegöl İlçe Başkanı Selim Sani ve Yönetim kurulu üyeleri, DP Belediye Meclis üyesi Sadri Demirtaş, İnegöl Devlet Hastane Müdürü Zaim Ongun, bazı Oda ve Dernek Başkan ve yöneticileri, bazı okul müdürleri ile daire amirleri ve davetliler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Belde statüsünden çıkarılan ve İnegöl Belediyesi sınırları içerisine alınan Alanyurt bölgesinde, vatandaşlarımızın yerinde hizmet alabilmesi için birçok yenilik ve proje hayat buldu. Vatandaşlarımızın Belediye ile alakalı işlerini, İnegöl’e kadar yorulmadan yapabilmeleri için ilk olarak ‘Alanyurt Ek Hizmet Binası’nı hayata geçirdik.  Geleceğimiz olan çocuklarımız için ‘Alanyurt Bilgi Kültür Evi’ni hizmete açtık. İnsanoğlunun yapısı gereği yapılan her şeyi unutuyoruz. Alanyurt ile İnegöl arasındaki yolu lütfen bir hatırlayın. Nasıldı, şimdi ne hale geldi? Bırakın yaya İnegöl’e gitmeyi, araç trafiği açısından çok kötüydü. Hemen her gün kaza oluyordu. Yolu belki Belediye olarak biz yapmadık ama kaldırım ve ışıklandırmalar ile orta refüj uygulamasını biz yaptık. Alanyurt bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız su kesintisine fazlaca maruz kalıyorlardı. İnegöl Belediyesi olarak İtfaiye tankerleri ile 3 gün boyunca su verdiğimiz günleri hiç unutmuyorum. Peki, şimdi ne oldu? Alanyurt Su Terfi Merkezini faaliyete aldık ve bu sorun çözüme kavuştu çok şükür. Alanyurt ile İnegöl’ün kolektör hatları aynıydı. Ve olası aşırı yağış ve su baskınlarında Alanyurttan taşan sular İnegöl’ü etkisi altına alıyordu. Alanyurt ile İnegöl’ü ayıran yeni kolektör hattını hizmete alarak, bu atık su sorununu da çözdük. Alanyurt bölgesindeki değişik mahalle ve sokaklara yeni çocuk parkları kazandırdık. Ve bazı yerlere de açık hava spor aletleri yerleştirdik. Alanyurt halkının bu sosyal ihtiyacını da karşılamış olduk” dedi.

Yunus Emre Mahallesi Spor Kompleksinin açılışını yaparak, salon sporlarına olan ihtiyacı gidermekle kalmayıp, hem okulların ihtiyacına hem de genç kız ve kadınların sabah sporu, step aerobik gibi etkinliklerine cevap verdiklerine de değinen Aktaş, "Ayrıca dinlenme ve gezi mekanı üretmiş olduk. Yaz tatilinde başlayacak Yaz Spor Okulu’nu da burada hizmete açacağız. Alanyurt’tan İnegöl’e geliş gidişler çile idi. Şimdi ise toplu taşıma araçlarının tek çatı altına alınması sonucu bu çileye son verdik. Kabinli otobüs duraklarının sayısını çoğalttık, eskilerini yenileri ile değiştirdik. Yine gözükmeyen sorunlardan Alanyurt imar planını, İnegöl’e entegre ederek çözdük. Alanyurt bölgesindeki gençlerimizi de unutmadık. Futbol ihtiyaçlarını karşılamak için çoğu kez İnegöl şehir merkezine gidiyorlardı. Alanyurttaki amatör kulübün ise doğru dürüst antrenman sahası yoktu. Kocatepespor’a verdiğimiz destek ile buraya hem halı saha yapılmasını sağladık, hem de düğün salonu karşısındaki antrenman sahasını ve sosyal tesislerini yaparak futbola olan ihtiyacı karşıladık. ÇEKÜD ile gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma kampanyamıza Alanyurt bölgemizden start verdik. Ve Yeni mahallede büyük bir koruluk oluşturduk. Her mahalle ve sokağın sorunu vardır. Bunların hepsi belediyece çözülmesi istenir. Ama kimse kapınıza kadar gelip ‘Bir ihtiyacınız var mı’ diye sormaz. Gezici Hizmet Masası ve Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz ile Alanyurt’un en ücra köşesinde oturan vatandaşımızın Belediyemizden ne beklentisi var, artık bunları biliyoruz" diye konuştu.

Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan Düzenli Katı Atık Depolama Sahası ile Alanyurt Vahşi Depolama (çöplük) alanını kaldırıp, bu alanı botanik park ve mesire alanı gibi bir mekân haline getireceklerini ifade eden Aktaş, "Hizmet dönemimizde Alanyurt bölgesine yaptığımız daha birçok etkinlik ve projemiz var, ama biz bunları saymakla yetinelim.  Peki, bütün bunları neden anlattım? Çünkü, Alanyurt İnegöl’e bağlandığında Alanyurt’u yerinden yöneteceğiz dedik. Orada da belediyemizin bir hizmet binası olacak dedik. İşte bu gün bunu gerçekleştiriyoruz. Şu anda zaten eski belediye binası, ek hizmet binası olarak hizmet veriyor. Ancak Alanyurt halkı için buraya getireceğimiz hizmet birimlerinin hepsini bu bina barındırmaya yetmiyor. Emniyet teşkilatımız için de mekân sıkıntısı var. Bu binayı, bugün temelini atacağımız Alanyurt Yeni Belediye Hizmet Binası’nı yaparak buraya taşıyacağız. Eski binanın tamamını da Emniyet Müdürlüğümüze sunacağız" şeklinde konuştu.

HİZME BİNASI 7 AYDA BİTECEK

İnegöl Belediyesi Alanyurt Ek Hizmet binası ile alakalı teknik bilgileri paylaşan Aktaş, "Binanın ihalesi 6 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşti. 9 firmanın katıldığı ihaleyi 463 bin 653 TL’ye üstlenen firma inşaat çalışmalarına başladı. Modern hizmet Binamız, Alanyurt Yunus Emre mahallesindeki, Modakent sokak üzerinde belediyemize ait arsa üzerinde yapılıyor. Binanın inşaat taban alanı 238 metrekare olup, binamız 2 katlı olarak inşa edilecektir. Zemin katında İtfaiye İstasyonu, Zabıta Birimi, Tahsilât Birimi, Hizmet Masası Birimi yer alacak. 2. katında ise, Bilgi Kültür Evi ve Başkanlığa ait İdari Odalar bulunacaktır. Binamız, özürlülerde düşünülerek tasarlanmış, asansörlü bir binadır. Alanyurt Yeni Belediye Hizmet Binamızı yıl sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, 7 ay sonra bu bina ile Alanyurt vatandaşlarının kendi bulundukları Belediye hizmetlerini alır hale geleceklerini belirterek, "İnegöl, 2002 yılından bu yana sürekli AK Parti iktidarı ile beraber hep güzelliklerle buluştu. Alanyurt beldesi bile daha önce mahalle olarak İnegöl'e katıldı ama belde olduğu zamanlarda bile, biz hiç bir zaman burası farklı bir belediyenin beldesidir diye düşünmedik, doğalgazı getirdik. 2 milyon TL masrafla  Alanyurt-İnegöl arasını duble yol yaptık. Garaj bölgesindeki köprülü kavşağı, yine depremden sonra sıkıntıya düşen ilköğretim okulu sıfırdan yapıldı. Alanyurt'ta 30 bin nüfus var. Lise yoktu liseyi kazandırdık. Belediyemizin parasını ödediği arsa üzerinde bir Sağlık Ocağını Alanyurt’a  kazandırdık. 2009'da İnegöl ile Alanyurt'un birleşmesinin ne kadar doğru olduğunu hep beraber gördük. Bunları Alanyurt vatandaşı biliyor. Bu yüzden 2009 yerel seçimlerinde AK Partiye onay verdi. Daha sonrada mahkeme kararı da bu kararı tescilledi. Önümüzde herhangi bir engel kalmadı. İnegöl'ümüz büyüyor. Hizmetler her tarafa yayılıyor" dedi.

YENİ HASTANENİN İHALESİ 7 HAZİRAN’DA YAPILACAK

Türkiye'de sadece bir tane yapılması planlanan Halk Eğitimi Merkezi'nin İnegöl'de yapılacağını kaydeden Kızılcıklı, "13 Mayıs 2011 tarihinde ihalesi yapıldı. İhalenin tam neticesini kısa zamanda açıklayabilirim. Bu ihale Yenişehir Huzurevi ile birlikte yapıldı. Kız Meslek Lisesi de aynı şekilde, Türkiye sadece 2 tane yapılacaktı, biri İnegöl'de oldu. Bu sene de HEM yapılacak. İnegöl'de HEM olmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı'na gittik geldik kapılarında yattık, Allah'a çok şükür en güzel HEM buraya yapılacak. Bir sorun çıkmazsa, önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak. 7 Haziran 2011 tarihinde ise İnegöl Devlet Hastanesi yeni binası da ihale edilecek. Bu da 60 milyon TL'lik bir hizmettir. Hastaneye düştüğümüzde en fazla bir odada iki kişi kalacağız. Koğuş sistemi kalkmış olacak. Özel hastane statüsünde sağlık hizmetini alacağız. Zaten Aile Hekimliği uygulaması, Sağlık Ocaklarının sayılarının artması, Diş Hastanesi gibi hizmetleri İnegöl'e getirdik. Bu hastaneyi de İnegöl'e kazandırdığımız da inanıyorum ki, sağlıkla ilgili problemler de ortadan kalkmış olacak. Yüksekokulu, üniversitesi, fakültesi, okulları, sağlığı ile İnegöl'ümüz AK Partiden hak ettiği hizmeti aldı. Çünkü İnegöl, AK Partiye tarihinin en büyük oylarını verdi. İnegöllü kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa tarihinin en büyük mitingini yaptığını ileri süren Kızılcıklı, "60 bin rakamları telaffuz ediliyor. Emniyet ekiplerinden bu sayıyı aldık. Yaklaşık 50 bin kişilik bir alanı bariyerlerle kapadıktan bir saat sonra alan doldu ve bariyerleri sürekli geriye aktarmak zorunda kaldık. Gerçekten, Bursa tarihinin en görkemli mitingini gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Konuşmaların ardından, hep birlikte  butona  basılarak İnegöl belediyesi Alanyurt Ek Hizmet Binasının temeli atıldı.

 

Editör: TE Bilişim