Kasımefendi caddesi

Kasımefendi caddesi üzerinde faaliyet gösteren Oto Yıkama Yağlama işyerinde çalışan ve gece de aynı işyerinde kalan kişi, sabah işyerine gelen işyeri sahibini içeri almayıp, silahlı eylem yaptı. Polislerin üzerine ateş açan şahıs, “Allah’ın elçisiyim, bana inanan varsa gelsin” diyerek, yaklaşık iki saatlik direnişini sürdürürken, polislerin  ve işyeri sahibinin çabaları sonucu ancak ikna edilebildi.

Edinilen bilgilere göre, Kasımefendi caddesinde faaliyet gösteren Çetin Kutluer’e ait Oto Yıkama Yağlama işyerinde çalışan ve geceleri de işyerinin yazıhanesinde yatan 41 yaşındaki, psikolojik sorunları olduğu bildirilen Erkan Kaplan, sabah işyerine gelen işyeri sahibini, elindeki kesme tabir edilen tüfekle kapı önünde durarak, içeri almadı.

İşyeri sahibinin haber vermesi üzerine söz konusu işyerine gelen emniyet ekipleri, şahsı ikna etmeye çalıştı. Erkan Kaplan’ın direnmesi üzerine çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra,  ikna girişimine başlayan  polislerin işyerine yaklaştığını gören Kaplan, dışarıya doğru bir el ateş etti. Ateş sırasında kimse yaralanmazken, saçmalardan bazıları, işyerinde bulunan 16 KCB 07 plakalı araca isabet etti.

Emniyet Müdürü Orhan Öztabak’ta olay yerine gelirken, müdahale için Bursa’dan Özel Harekât ekibi istendi. Çelik yelek giyerek ikna çabalarını sürdüren emniyet ekiplerine “Allah’ın elçisiyim, bana inanan varsa gelsin” diyerek, karşı koyan akli dengesi bozuk şahsı ikna etmek kolay olmadı.

Emniyet ekipleri ise, Kaplan’ın yeniden ateş etmesi ihtimaline karşı elleri tetikte beklerken,  Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Asayiş Büro Amiri Cüneyt Salgın ve işyeri sahibi Çetin Kutluer, şahsı ikna etmeye çalıştılar. Uzun süren temasın ardından ikna edilen şahıs, ekip aracı ile İnegöl Devlet Hastanesine götürülüp, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Yanında çalıştırdığı Engin Kaplan’ın ikna edilmesi üzerine derin bir nefes alan işyeri sahibi Çetin Kutluer, yanında çalışan ve aynı zamanda geceleri işlerinde kalan şahsın psikolojik sorunlarının olduğunu, bekar olan Erkan Kaplan’ın aile bireylerinin hiçbirisi ile görüşmediğini, bir kaç günden beride de psikolojisinin iyice bozulduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim