İnsan Kaynakları ve

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği’nin daveti üzerine İnegöl’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gelim ve mesai arkadaşları, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
İnegöl’de İş Sağlığı Güvenliği Mevzuatı ve önümüzdeki dönemde çıkacak olan İş Sağlığı Güvenliği Kanun Tasarı Taslağıyla ilgili bilgiler vermek için İnegöl’e geldiklerini belirterek, konuşmasına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gelim, İş Sağlığı Güvenliği Kanununun son günlerde kamuoyunun gündeminde tazeliğini koruduğunu belirtti.
Çok sayıda iş kazaları ve meslek hastalıklarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşandığını belirten Gelim, “Bu kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi için öncelikle mevzuatımızın Avrupa Birliği Standartlarına uygun hale getirilmesi ve daha sonra bunun ilgili taraflar ile işveren ve işçi kesimleri tarafından yerinde uygulanması gerekmektedir. Amacımız, işverenler, işçiler ve tüm çalışanlarla birlikte Türkiye’mizi de diğer ülkelerde olduğu gibi az sayıda ölümlü iş kazalarıyla, daha iyi konumlara getirebilmektir. Bu noktada tüm tarafların ilgisini ve katılımını bekliyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri bir konferans için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Genel Müdür Yardımcımız İnegöl’e geldiler. İnegöl istihdam rakamları itibariyle, ihracatıyla, toplam ticaretiyle birçok ilden büyük bir ilçe. Bu konuda ziyadesiyle ihtiyacımızın olduğu da bir muhakkak. İnanıyor ve ümit ediyorum ki, bugünkü eğitimle çalışma hayatında biraz daha rahatlık kazandırmak adına mesafe kat edecekler” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gelim’e, Şube Müdürü Adnan Ağır ve çalışma arkadaşlarına plaket takdim etti.

 

 

Editör: TE Bilişim