Önümüzdeki dönemde z

-Milli Eğitim Müdürü Baştürk, “Okul Öncesi Eğitimi” Semineri Kayıtlarının Başladığını Bildirdi-

“Anasınıfı öğretmeni açığımızı kapatmak istiyoruz”

Önümüzdeki dönemde zorunlu hale gelecek olan okul öncesi eğitimi için çalışmalarını hızlandıran Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul öncesi öğretmenleri eksikliğini tamamlamak için Okul Öncesi Eğitimi Seminerlerine devam ediyor.  4'ncüsü gerçekleştirilecek olan ‘Okul Öncesi Eğitimi Semineri'nin 5 Mart 2012 tarihinde start alacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, dün saat 11.30'da makamında düzenlediği basın toplantısında, okul öncesi eğitim açığının kapatılması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİNDEN 4 OKULDA DERS YAPILMIYOR

Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz ve HEM Müdürü Burhanettin Özdemir'in de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl’de Anadolu Liselerini kazanamayan öğrencilerin, Meslek Lisesindeki Mobilya Dekorasyon bölümüne gitmesini isterken, Kız öğrencilerin ise Okul Öncesi Bölümü okumalarını istediklerini belirterek, "Okul öncesi eğitim gelecek yıl zorunlu olacak. İnegöl’de okul öncesi öğretmen ihtiyacımız var. Şuanda okul öncesi öğretmen eksikliğinden 3-4 okulda ders yapılamıyor. Daha önce açılan okul öncesi eğitim seminerlerine katılanları görevlendirdik. Okul öncesi eğitim ile alakalı belgesi olan varsa bize başvursun, görevlendirelim. Gelecek yıl zorunlu hale gelecek okul öncesi eğitimde öğretmen ihtiyacımız olacak. Bu ihtiyacı karşılamak için kurs düzenliyoruz" dedi.

60 SAATLİK SEMİNER

İnegöl’deki okul öncesi öğretmen açığının kapatılabilmesi için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde, 05 Mart- 16 Mart 2012 tarihlerinde 18.30-23.15 saatleri arasında 60 saatlik Okul Öncesi Eğitimi Semineri verileceğini belirten Baştürk, seminer sonunda bu öğretmenlerin İnegöl’deki okulların Anasınıfı bölümlerinde ve bağımsız Anaokullarında görev alabileceklerini söyledi.

BAŞVURALAR 5 MART'TA SON BULACAK

Başvuruların 24 Şubat 2012 Cuma günü (Bu gün) başlayıp, 5 Mart 2012 tarihinde sona ereceğini ifade eden Baştürk, " Başvurular, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvuru da aranacak şartlar, Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olup, Yüksekokulların herhangi bir alanından mezun olmak. Okullarında norm fazlası durumunda bulunan sınıf öğretmenleriyle, sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlar. Talim ve Terbiye Kurulu'nun 07/07/2009 tarihli 80 sayılı kararında yer alan alanlardan mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış (öğretmen atanmasına tabi olanlar) öğretmen adayları müracaat edebilecektir" diye konuştu.

İSTENEN BELGELER

Başvurularda istenilen belgelerden de bahseden Baştürk, "Öğrenim Belgesi aslı ve fotokopisi. Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü Mezuniyet Diploması ve Önlisans/Lisans Mezuniyet Diploması (aslı ve fotokopisi). Eğitim Fakültesi Mezunları için Yüksek Öğrenim Lisans Mezuniyet Diploması (aslı ve fotokopisi). Pedagojik Formasyon Belgesi (aslı ve fotokopisi). Nüfus cüzdanı fotokopisi. Norm Kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin hangi okulda çalıştıklarını belgeleyen yazı. İlçe dışından müracaat edenler için, yolluk, yevmiye istemediklerine dair dilekçe. Bir adet telli dosya. Bu saydığım belgeler gerekiyor. Bu kriterlere uyan kişileri seminerimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim