Son Teknik Etüt ve E


Son Teknik Etüt ve Eğitim Merkezi tarafından, 8 Mayıs Anneler Günü nedeniyle, Etüt Merkezinde öğrenci velilerinin katılımıyla kahvaltılı bir program düzenlendi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 11.00'de düzenlenen programda bir konuşma yapan Son Teknik Etüt ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Karaaslan, Anneler Günü vesilesiyle, öğrencilerin annelerini bir araya getirerek, onları kaynaştırmak ve tanıştırmak istediklerini belirterek, "Böyle bir günde bizleri kırmayarak buraya gelen velilerimize öncelikle teşekkür ediyorum. Anneler sadece yılın bir gününde değil, her zaman bizim başımızın taçlarıdır. Anne olmak hem çok kutsal hem de büyük bir sorumluluktur. Çünkü, anne bir yuvanın temel taşıdır. Anne çocuğun kişiliğinin oluşmasında en önemli unsurdur. Çocuk okul çağına gelinceye kadar her an birlikte olduğu annesinin eğitimi altındadır. Kişilikli bir evlat yetiştirmek için annelerin ve babaların çocuklarına her zaman örnek olmaları gerekir. Çünkü, çocuklar 5-6 yaşına kadar gördüklerini, duyduklarını beyinlerine kazırlar. Anne ve babalar çocuklarına her zaman gerekli özeni göstermeli ve örnek davranışlar ile eğitmelidirler. Anne çok kutsal bir varlıktır ve asla hakkı ödenemez. Dinimiz anne hakkına büyük önem vermiştir. Anne ve babaya öf bile denmesini istemez. Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayağının altındadır' diyerek, cenneti kazanmanın yolunun anne ve babanın rızasını kazanmakla olacağını bildirmiştir. Sahabelerden biri Peygamber Efendimize gelerek, 'Ya Resulullah kime iyilik edeyim' dediğinde Peygamberimiz ona 3 kere annene, dördüncü soruşunda da babana demiştir. Onun için anne hakkı önce gelir. Annelerimizi her zaman baş tacı yapalım, gönüllerini ve dualarını alalım. Tüm annelerimizin Anneler Gününü gönülden kutluyor, her günün Anneler Günü olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Anneler günü nedeniyle programa katılan anneler adına Son Teknik Etüt ve Eğitim Merkezi Kurucusu Deniz Polat, kendi annesi Sevilay Demirden'e çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim