Türk Eğitim-Sen İneg

-Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilcisi Yılmaz, Kendilerinin İş Bankası İle Yapılan Promosyon Anlaşmasına Katılmasını Engelleyen Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Aktaş’ı Eleştirdi-

“Arkadaş, demokrasiden ne kadar anladığını ortaya koymuştur”

Türk Eğitim-Sen İnegöl İlçe Temsilciliği Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, İnegöl’deki eğitim çalışanlarının maaşlarını İş Bankası İnegöl Şubesinden almaları ile ilgili promosyon anlaşmasına katılmalarının, Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Temsilciliği Başkanı Sinan Aktaş tarafından engellendiğini ileri sürdü.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni bir anlaşma için İnegöl’de hizmet veren bankalarla  1 aydan beri yazışmalar yaptıklarını ve sonuçta İş Bankası ile anlaşma yapıldığını basından öğrendiklerini belirten Hasan Hüseyin Yılmaz,  “9 Bankanın katıldığı ve açık arttırma usulüyle yapılan ihale sonucunda 15 Nisan 2012 tarihinden itibaren eğitim çalışanlarının maaşlarını İş Bankasından alacaklarını ve karşılığında eğitim çalışanlarına 3 yıllık toplam 789 TL promosyon ödeneceğini de yine basından takip ettik. Ancak yine basından takip ettiğimiz kadarıyla görüşmeye katılan sendika temsilcisi arkadaşımız,  ‘Bursa genelinde 15 binin üzerinde eğitim çalışanları toplam 686 TL’ye anlaşırken, biz 789 TL’ye anlaştık’ diyor. Bu arkadaşımız galiba Bursa’nın 3 yıl önce yaptığı anlaşmayı hatırlıyor. Zira Bursa kişi başı yıllık 288,66 TL’ye anlaşmıştır. Bu da 3 yıllık kişi başı 865,98 TL eder ki, İnegöl promosyon anlaşmasında Bursa’nın 76,98 TL gerisinde kalmıştır. Bursa Milli Eğitiminin yaptığı protokolde, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü  (Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile ekli listedeki bağlı okul ve kurumlar) anlaşmaya varmışlardır. Banka, Kurum personeline protokol içeriğinin gerçekleşmesi ve 16/02/2012 tarihinden itibaren ilk maaş ödemesinin yapılması şartı ile 4.586.336 TL promosyon ödemesi yapacaktır. Promosyon tutarı 15/03/2012, 15/03/2013 ve 15/03/2014 tarihlerinde kişi başı yıllık 288,66 TL olarak, kurum tarafından gönderilen listede yer alan personele ödenecektir. Promosyon tutarları, kurum çalışanlarına eşit şekilde dağıtılacak olup, sadece döner sermaye payı alan personele promosyon ödemesi yapılmayacaktır’ denmektedir. Kaldı ki, İnegöl’de çalışan eğitim personelinin sayısının Bursa’daki personelden az olması da ayrıca bir avantajdır” dedi.

Açıklamayı yaparken hep “basından öğrendiğimiz kadarıyla” demek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Yılmaz, en büyük sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından biri olmalarına rağmen, kendilerinin konuyu  basından takip etme durumunda bırakıldığını söyledi.

Bursa’da yapılan anlaşmaya, İl genelinde yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen’in katılma hakkı varken, bankalarla yapılan promosyon anlaşmasına diğer sendikaların da gözlemci olarak çağırıldıklarını hatırlatan Yılmaz, “Bursa’da bir demokrasi örneği verilmiştir. Maalesef İnegöl’de yetkili sendika olan arkadaşın, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatta bulunarak, diğer sendikaların görüşmelere katılmasını istemediğini belirten bir dilekçe verdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu da, arkadaşın demokrasiden ne anladığı ve ne kadar anladığını ortaya koymuş oluyor. Her mikrofon gördüğünde  ‘Yetkili sendika biziz” cümlesini kuran bu sendika temsilcisi arkadaşımız acaba farkında mı ki, ‘yetkili’ değil, ‘etkili’ olmak önemlidir. Zira Türkiye genelinde de bu arkadaşların yetkili olduğu bu dönemde, devlet memurları ilk defa yeni bir yıla zamlı maaş alamadan girmişler ve halen daha ne zaman zam alacakları belli değildir. Ek ödemeden öğretmenler yararlanamamış ve 4 yıllık üniversite mezunu olarak, ücretli çalışanlar arasında en alt sıraya düşmüşlerdir. Öğretmenlik mesleği günden güne kan kaybetmekte, itibar kaybetmektedir. Eşler biri birinden ayrı illerde çalışmakta ve bir araya gelememektedirler. Bunlar gibi daha bir çok  sorun var. Bundan dolayı kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, İş Bankası ile yapmış olduğu anlaşmanın eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim