2011-2012 Av Sezonun

-Avcılık ve Atılıcılık Kulübü Başkanı Osman Güç Avcıları Uyardı-

“Av Sezonu Pazar günü sona eriyor”

2011-2012 Av Sezonunun 26 Şubat 2012 Pazar günü sona ereceğini bildiren İnegöl Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Osman Güç, İnegöllü avcıları uyararak, önümüzdeki pazar gününden itibaren domuz avı da dahil her türlü avcılığın yasak olduğunu bildirdi.

Bazı kişilerin ürünlerine zarar verdiği gerekçesiyle yıl boyunca domuz avlamaya çalıştığını belirten Başkan Osman Güç, "Bu arkadaşlarımız, yapılan denetimlerde, önce yasak zamanda avlanmaktan dolayı, ardından da vurulan her hayvan için ayrı ayrı tazminat ödemek zorunda kalmaktadırlar. Mağduriyetlerin yaşanmaması için üyelerimizin yasalara uygun avcılık yapmalarını önemle duyururuz. Bu nedenle doğada yaşama ve üreme hakkı olan, ekolojik denge unsurları dediğimiz canlıların kuluçka ve yavrulama dönemlerinde avcılık yasak olduğundan, köpek gezdirmek, hayvanların yuvalarını bozmak, yumurtalarını toplamak, sürdürülebilir avcılığı baltalamak, nesillerinin yok olmasından başka hiçbir işe yaramamaktadır. Avcılığın gelecek nesillere de bırakılabilmesi eğitimli ve bilinçli avcı nesli yetiştirmekten geçmektedir" dedi.

AV EĞİTİM KURSLARI KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Bu nedenle her yıl Nisan ayında düzenledikleri ‘Avcı Eğitim Kursu’nun 16 Nisan 2012  Pazartesi akşamı başlayıp, 20 Nisan 2012 Cuma günü akşamı sona ereceğini ifade eden Güç, "Kurs akşamları saat 19.30'da başlayıp 22.30'da sone gerecektir. Kurslara katılacak 18 yaşını doldurmuş adayların, kimlik fotokopisi, diploma veya sürücü belgesi fotokopisi ve 2 adet resimle birlikte 10 Nisan'a kadar demeğimize gelerek kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. 2012 yılı aidatını yatıran ve yeni kayıt olan üyelerimize 1'er adet avcı şapkası hediye edilmektedir. Kursta eğitimi verilen konular, kara avcılığı kanunları, av yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi, avlanma esas ve usulleri, uluslararası sözleşmeler, av hayvanlarının tanınması, avcılığın güvenli şekilde yapılması, av silahlarının tanınması, avına göre silah seçimi, avlanmada kullanılan fişeklerin nasıl olması, av köpeklerinin eğitilmesi, ilk yardım bilgilerinin verilmesi, avcının av sahasında yönünü şaşırıp kaybolması halinde hayatta kalabilmesi için, yanında bulunması gereken ekipmanların neler olması gerektiği, kamp yeri seçerken nelere dikkat edilmesi gibi hayati önem taşıyan konulardır” diye konuştu. 

2012 ATIŞLARI 6 MAYIS'TA

Av sezonu kapalı olduğu zamanlarda üyelerin poligonda atış yapmaları için her yıl Mayıs ayında düzenledikleri kulüpler arası avcı başı trap-skeet müsabakalarının 6 Mayıs 2012 Pazar günü saat 09.30'da başlayıp, 18.00'e kadar süreceğini ifade eden Güç, "Üyesi olduğumuz Güney Marmara Av Yaban Hayatı Federasyonunun ilkini geçen yıl yaptığımız 2.İnegöl GÜMAF Trap-Skeet müsabakası 26-27 Mayıs 2012 Cumartesi ve Pazar günü yapılacaktır. Müsabakalarda dereceye girenlere otomatik tüfekler ve çeşitli hediyeler verilecektir. Her iki müsabakaya da üyelerimiz katılabilirler ve davetlidirler" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim