2011 yılı Şubat a

 

2011 yılı Şubat ayı sonunda yapılacak Ziraat Odası genel kurulu için çalışmalarını sürdüren Başkan Adayı Sezai Çelik, önceki gün köy muhtarları ve delegelere yönelik tanışma yemeği düzenledi.

Sponsorların desteği ile önceki akşam saat 18.30’da Çiçek Izgara’da düzenlenen yemeğe Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, AK Parti Belediye Meclis üyesi Mehmet Ergene, Başkan Adayı Sezai Çelik, köy muhtarları ile delegeler katıldı.

CİDDİ ŞEKİLDE BİLGİ EKSİĞİ OLANLARI ADAY GÖRÜYORUZ

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkan Adayı Sezai Çelik, delege seçimlerini yaptıklarını, önümüzdeki Şubat Ayında Genel Kurul toplantısını gerçekleştireceklerini belirterek, “Demokratik ortamda seçilen delegelerden herkes aday olma hakkına sahiptir. Ama Ziraat Odası nasıl yönetilir, neye göre yönetilir, nereye bağlıdır gibi konularda hiç bir bilgisi olmadan kendi kafalarına göre atıp tutan, ciddi bilgi eksiği olan kimseleri de aday olarak görmekteyiz. Odamızın yönetim şekli Türkiye Ziraat Odaları Birliği Kanunu’na göredir. Hiç kimse odamızın statüsünü değiştirme hakkına sahip değildir. 1998 yılından beri Ziraat Odası’nda yöneticilik yapmaktayım. İşin mutfağında yeterince çalıştım. Neler iyi yapıldı, neler yanlış yapıldı, neler daha iyi yapılabilir bu süre zarfında yeterince deneyim kazandığım kanısındayım. Ekibimin tamamı çiftçidir. Hedefimiz ve yapmak istediklerimiz tecrübeye dayalıdır ve nettir. İlkelerimizden biri de yapılmış işleri incelemek ve tecrübelerden yararlanmaktır” dedi.

İnegöl Ziraat Odası’nın Türkiye’deki sayılı odalardan olduğunu ileri süren Çelik, “Bölgemizde de birinci sırada yer alıp, Genel Merkezimiz tarafından da takdir edilen bir kurumdur. Odamızı bugünlere taşıyan tüm eski başkan ve yöneticilere teşekkürü bir borç biliyorum.  Bundan sonra daha iyisini yapmak için tecrübeli ekibimle kendimize yeni hedefler belirledik” diye konuştu.

PATATES ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNİ DE KURACAĞIZ

Yeniden Oda Başkanlığına seçilmesi halinde gerçekleştirecekleri hizmetlerden bahseden Sezai Çelik, “Hepimizin bildiği gibi Toprak Analizini artık devlet de destekliyor. Bölgemizde olmayan, ancak artık çok büyük ihtiyaç duyulan Toprak, Yaprak ve Su Laboratuarını açacağız. Bu için odamızda çalışan bir Toprak Mühendisimiz bulunmaktadır. Genç nüfusun bu kadar çok olduğu ve tarımla geçimini sağlayanların nüfusun yüzde 30 unu oluşturduğu ilçemizde eğitim konusunda tüm branşlarda lise olmasına rağmen, bir tek Tarım Lisesi bulunmamaktadır. Bunun eksikliğini gidereceğiz, Tarım Lisesi’ni İnegöl’e kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun için de bütün kapıları çalacağız. Şu anda 4 yıllık Fakültelerde okuyan imkanı olmayan Üniversite öğrencisi 10 çiftçi çocuğuna burs veriyoruz. Amacımız bunu daha arttırarak, okuyan çiftçi çocuklarımızı desteklemek. Daha önce önderliğimizde Meyve Üreticileri Birliği’ni kurmuştuk. Şimdi de Patates Üreticileri Birliği’nin kurulması için çalışmalara başladık, Tüzüğünü bile getirttik. Artık Patates Üreticilerini de örgütleyeceğiz. Geçimini tamamen orman ve orman ürünlerinden sağlayan ancak gelirleri gitgide tükenen orman köylülerimizin yeni kapılar açabilmeleri için gerek meyvecilik gerekse hayvancılık konularında rehberi biz olacağız. Biz, sizlerin her zaman yanınızdayız, sonuna kadar da hakkınızın savunucusu olacağız. Halihazırda bünyemizde bulunan Eski Garaj mevkiindeki buğday ve gübre depomuzu İlaç Satış Yeri olarak hizmete sunacağız. Çiftçilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, teknolojiyi yakından takip edebilmeleri amacıyla, örnek bahçe tesisi, Zirai Mücadele İşlemleri, Gübreleme Programları, Toprak Muhafaza ve Sulama İşlemleri, Hayvancılık gibi konularda çiftçilerimizle müşterek çalışmalar yapacağız. Çiftçilerimize yönelik Fuar Gezilerimiz artarak devam edecek. Çiftçilerimizi teknolojiyle buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AYÇEKİRDEĞİNİ GÜNDEME OTURTACAĞIZ

İnegöl Ayçiçeği Festivali’ni Ülke Gündemine oturtacaklarını ileri süren Çelik, “Yurt içine ve yurt dışına mal veren çiftçilerimizin Pazar sıkıntılarını gidermek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) İnegöl Şube Başkanı Ahmet Akıskalı’nın desteği ile Afrika ve Ortadoğu gezilerine büyük çiftçilerimizin katılmasını sağlayarak, çiftçilerimize Afrika’da yeni pazarlar açacağız” ifadelerini kullandı.

Bu iş gönül işi,  zaman işi olduğunun altını çizen Çelik, “Bizim çiftçilerimize ve onların her türlü ihtiyacına kapımız sonuna kadar açıktır. Bu zamana kadar hep dişimizi tırnağımıza takarak sizler için çalıştık. Bundan sonra da sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Ne zaman ulaşmak isterseniz telefonum 24 saat açık. Bugüne kadar çiftçilerimiz için vardık, Allah’ın izniyle bundan sonra da çiftçilerimiz için var olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim