İnegöl Belediyesinin

İnegöl Belediyesinin, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) destek alarak açtığı ‘Girişimcilik Kursu’nu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeye çalıştıklarını belirtti.
Dün saat 16.00'da Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezinde devam eden kursu ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, KOSGEB'in desteğiyle açtıkları Girişimcilik Kursunun 7 Mart 2012 tarihinde başladığını belirterek, "Yarın itibariyle de sona eriyor. Öncelikle kursu veren Havva Tülin Tüzün hocamıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bu tür çalışmalar faydalı olur ve devam ettiririz. Aslında bu uygulamayı KOSGEB yapıyor. Biz sadece belediye olarak hoca ve yer noktasında aracı olmaya çalıştık. Haftanın her Çarşamba ve Perşembe günleri bu kurs verildi. Tabi bunun akabinde, nasip olursa önümüzdeki hafta bir sertifika törenimiz olacak. Bu sertifika neticesinde sunacağınız projelerle ilgili bazı imkanlarınız olacak. Ben de bu ülkenin okullarında okumuş bir kardeşiniz olarak net bir şey söylemek istiyorum. Biliyorsunuz, Belediye Başkanlığı bir meslek değil. 8 yıl önce Belediye Başkanlığına başladık. Ama benim de bir mesleğim var. Özel sektörde bulundum, hiç kamuda bulunmadım. Piyasada iş yapan bir sürü insan var. Girişimcilik bana göre çok önemli. İnegöl gibi bir şehirde yaşamak, Bursa gibi bir coğrafya da bulunmak, Türkiye'de yaşamak büyük bir kazanım. Geçmişte yaşanmış bu manada olumsuz tecrübeleriniz olabilir ama inanıyorum ki, burada alacağınız bilgiler doğrultusunda heyecanınız ve ümidiniz varsa, kesinlikle başarılı olmanız mümkün” dedi.
Projelerini KOSGEB'e sunacak kursiyerlerin onay almaları halinde, işletme kuruluşu için 5 bin lira, kuruluş aşamasında ofis ve teçhizat donanımıyla alakalı 12 bin lira hibe ve bir de faizsiz 2 yıl ödemeli işletmede kullanımıyla alakalı 70 bin liralık kredi alabileceklerini anlatan Başkan Aktaş,  “İnşallah İnegöl sizler sayesinde yeni girişimciler, firmalar kazanır. Bu kurs normalde ilçe düzeyinde yapılmıyor ama kurs açılırken bir sıkıntı da yaşadım. Malum buraya 100 civarında müracaat oldu. Seçici biz değildik. Özellikle belediye olarak konunun dışında kaldık. Benim ayrıcalık yaptığım düşünülebilir diye özellikle dışarıda kaldık. Fakat bazı arkadaşlarımız bu konuda tepkiler gösterdiler. 8 senedir deyim yerindeyse, 100'lerce insan iş için geldi. Herkeste masa başında memur olayım, güvenlikçi olayım gibi yaklaşımlar var. Biz bununla beraber UMEM projesi kapsamında da bir şey yapmaya çalıştık. Tabiri yerindeyse, insanlarımızın  koluna altın bilezik takmaya çalıştık. Balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz. İnşallah faydalı olursak, ilerki günlerde sizleri iş kurarken görürsek mutlu oluruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim