Geçtiğimiz yıl faal


Geçtiğimiz yıl faaliyetine başlayan ve bir yıl içerisinde İnegöl’e kazandırılan hizmetlerin çoğunda payı olan Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Spor Çalışma Grubunun geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Başarıda El Ele Projesi” bu yılda hız kesmeden devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen proje kapsamında 7 ve 8’nci sınıflar olmak üzere toplam 140 kişi içinden SBS’ye giren 55 İlköğretim Okulu  8’nci sınıf öğrencilerinden 8’inin Anadolu Öğretmen, 43’ünün de Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Liselerini kazandığı bildirilirken, başarının yüzde 90 olduğunun altı çizildi.
İnegöl Belediyesi, İnegöl Kent Konseyi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İlçe merkez ve köylerde ikamet eden, önceki SBS sınavında 360 ve üzeri puan almış fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen başarılı İlköğretim Okullarının sekizinci sınıflarından toplam 200 öğrenciye yönelik olarak başlatılan ‘Başarıda El Ele Projesi’nin ikincisi tüm hızıyla devam ederken, geçtiğimiz yılki başarının daha üstüne çıkılması hedefleniyor.
Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı geçtiğimiz Cumartesi günü saat 11.30’da Eğitim ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Özer Yılmaz ve grup üyeleri ve İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Atan ile birlikte, 6 Kasım 2010 tarihinde ikincisinin startı verilen “Başarıda El Ele Projesi” kapsamında, İnegöl Anadolu Lisesi’nde eğitim gören sayısı 200 olan sekizinci sınıf öğrencisini ziyaret ederek, başarılar dilediler.
Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler olmak üzere toplam 5 dersten oluşan kursların, öğretmen Hayrettin Doğan’ın koordinatörlüğünde, 30 Mayıs 2011 tarihinde tamamlanacağı bildirildi. Ziyarette öğrencilere bir takım öğütlerde bulunan Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, “İleride bu ülkeyi gerçek aydınlar gibi yönetebilmeniz için, yalnız anne ve babanız ile öğretmenlerimiz değil, İnegöl’de buna duyarlı olan herkes sizin daha iyi öğrenim görmeniz için ellerinden geleni yapmak istiyor. Sizlerin daha iyi şartlarda öğrenim görmesi ve başarılı olabilmesi için hepimiz bir sorumluluk almak istedik. eğitimin ilköğretimden başladığına inanarak, sizlerin arkanızda olduğumuzu lütfen unutmayın. Elimizden geleni yapacağız. Bu bir nöbet meselesidir. Yarın sizler bizim yaşımıza geldiğinizde sizler de bu hizmeti yapmak durumunda olacaksınız. Allah kolaylık versin. Emeklerinizi boşa çıkarmasın. Sizleri üniversitelerde görmek istiyoruz. Zaman zaman haberlere yansıyan terör hareketlerinin olmaması adına, ülkeyi seven insanlar olmanız adına lütfen biraz gayret edin. Geçen yıl projemizin startını vermiştik ve yüzde 90 oranında başarı elde edildi. Geçen yıl SBS’ye giren 8’nci sınıflardan toplam 55 öğrencinin 51’i çeşitli Anadolu Liselerini kazandılar. İnşallah sizlerde kazanacaksınız. Bu bir yarış. Hepinize başarılar dileriz” dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz ise, “Başarıda El Ele Projesi”nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini, geçen yıl yüzde 90 oranında başarı elde ettiklerini belirterek, bu yıl da 8’nci sınıfta eğitim gören geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen SBS sınavlarında 360 ve üzeri puan almış olan 200 öğrenciyi projeye dahil ettiklerini söyledi. 200 öğrencinin İnegöl Anadolu Lisesi’nin 9 şubesinde her sınıf 25’li olmak üzere 12 öğretmen nezaretinde Cumartesi ve Pazar günleri eğitimlere devam ettiğini, bu yıl 7’nci sınıfların SBS’leri ile alakalı Bakanlıkta görüşmeler yapılması nedeni ile ikinci dönem 7’nci sınıfları da bu projeye dahil edeceklerini kaydeden Yılmaz, bunların yanı sıra öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri de düzenlediklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim