12 Haziran'da yapıla


12 Haziran'da yapılacak genel seçim çalışmaları kapsamında İnegöl'e gelen eski Adalet Bakanı, SP Genel Başkan Yardımcısı ve SP Bursa birinci sıra Milletvekili Adayı Şevket Kazan, dün İnegöl İlçe Kadın Kolları Seçim İrtibat Bürosunun açılışını yaptı. Partililer tarafından alkışlarla karşılanan SP Genel Başkan Yardımcısı Kazan, gümbür gümbür gelen Saadet Partisi nedeniyle Başbakan'ın telaş içerisinde olduğunu ileri sürdü.

Dün saat 11.30'da Cuma mahallesi Cafer Paşa sokak numara 16 (Eski yoğurt pazarı) adresinde yapılan seçim irtibat bürosu açılış törenine, eski Adalet Bakanı, SP Genel Başkan Yardımcısı ve SP Bursa birinci sıra Milletvekili Adayı Şevket Kazan, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP Bursa Milletvekili Adayları Salih Berber, Ertan Sütçü ve Necmettin Camlıdere, SP ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile partililer katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, milli görüş hareketinin 1969 yılından bu yana hiç tereddütsüz, rotasından zerrece taviz vermeden emin adımlarla, hedefe yürüdüğünü belirterek, "Allah'ın izni ile hedefimiz, 12 Haziran seçimlerinden sonra, ülke insanımızın yüzünü güldürmek, hak ettiği bir şekilde hayat sürmesini sağlamaktır. Hedefimiz yeni bir dünya kurmaktır. Bu bağlamda yola çıkmış teşkilat mensuplarımızı kutluyorum" dedi.

SP Bursa Milletvekili Adayı Salih Berber ise, "Hanımlarımızın çalışmaları, beylerin çalışmalarından daha da önemlidir. Ülkemizdeki bir günlük haberlere bakıldığında, ilçemizdeki bir haftalık haberlere bakıldığında, görüyoruz ki manevi anlamda büyük tahribat vardır. Ormanlar, inşaat alanları, evlerden, hatta çöplüklerden adeta cesetler çıkıyor. Adliyedeki 10 tane dosyadan 7 tanesi boşanma ile ilgilidir. Suça itilen çocukların sayısı her geçen gün artıyor. Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar edinme yaşı her geçen gün azalıyor. Elbette ki, bu konunun sıkıntısını çeken en çok annelerimizdir. Sabahleyin çocuğunu okula gönderirken, 'Acaba çocuğumun başına bir şey gelecek mi' şeklinde endişelenen annenin acısı bizim acımızdır. 'Acaba bin bir güçlükle okuttuğum çocuğum, sözümü dinleyecek mi, internet, TV, okuldaki maneviyatsız eğitimden dolayı bana baş kaldıracak mı' diye endişe eden annenin acısı bizim sorunumuzdur. ‘Düğün davetiyesini getirdikten sonra acaba 5 ay içerisinde boşanma noktasına gelecek mi?’ diye endişe duyan annenin acısı bizim sorunumuzdur. Bu milletin gemisini batıya, bitmiş tükenmiş Hıristiyan dünyasına çevirdikten sonra kaptan köşkünde muhafazakar biri, sağcı, solcu biri olsa ne olur. Kaptan köşkünde ezanlar okunsa, mehter marşı çalınsa, 10'ncu yıl marşı okunsa ne olur. İşte Saadetin farkı bu. Bizi diğerinden ayıran, biz kendi inanç değerlerimizle yeniden dünyayı kuracağız. Batıya bağlandık, bak aile huzurumuz bozuldu, ülkemizde güven ve huzur kalmadı, emniyet teşkilatlarımız burada üzücü hareketlerle karşı karşıya kaldı. Vatandaşımız endişeli. 630 TL asgari ücret alan kocasının getirdiği parayla çocuğuna nasıl kahvaltı vereceğini düşünüyor. Saadet geliyor. Bunların üstesinden gelecek iman ve proje bizde var" dedi.

BURSA'DAN ŞEREF ALMAK YAKIŞIR

Eski Adalet Bakanı, SP Genel Başkan Yardımcısı ve SP Bursa birinci sıra Milletvekili Adayı Şevket Kazan’da, "3 defa Kocaeli, bir defa Zonguldak'ta milletvekili adayı oldum. Nerede görev verildiyse en iyi görevi yapmak için gayret gösterdim. Bu seçimde Bursa'mızdan aday oldum. Bazıları konuşmalarında benden bahsederken 'Bursa'ya şeref verdin' sözünü ettiler. Ben hiç bir zaman Bursa'ya şeref verecek bir insan değilim, tam tersine Bursa'dan şeref alacak biriyim. Çünkü, Bursa Osmanlı'nın şanlı tarihinin yaşandığı bir yer. Hakkı hakim kılmak için mücadele eden kardeşleriniziz. Biz, gitsek de arkamızdan yamukluk yapmayacak kardeşlerimiz geliyor. Eninde sonunda hakkı hakim kılmak için iktidara doğru yürüyoruz" dedi.

Şu anda Türkiye'yi bir Başbakanın idare ettiğini veya ettiğini zannettiğini ileri süren Kazan, "Türkiye'yi idare eden Başbakan daha önce bizim aramızda Belediye Başkanlığı yapmış, milli görüş çizgisinde konuşmalar yapmış bir kardeşimizdi. Ama şimdi görüyorum ki, her gün meydanlarda her gün büyük bir telaş içerisinde. Onu her gün meydanlara ve telaşa iten sebep Saadet Partisi'nin gümbür gümbür gelişidir. Hedeflerimiz var. Hedeflerimiz hiç bir zaman AK Partinin cılız hedeflerine benzeyen hedefler değil. Neden cılız ve anlamsız hedeflerine benzeyen hedefler değil, çünkü hedeflerimiz, yaşanabilir bir Türkiye'yi kurmak. Bu gün Türkiye'de yaşanabilir bir ortam var mı? 9 yıldan beri iktidar olan AK Parti toplum içinde, dağlarda, şehirlerde yaşanabilir bir ortamı sağlayabildi mi? Hayır. O zaman yaşanabilir bir Türkiye'yi kuracak olan bir kadro gelirse, elbette bu başbakan telaş eder. 'benim son dönemim, herkes ayrılmasını bilmeli' diyor. Hatta bir konuşmasında kulağına su kaçırmış olsalar ki, 'emekli çağına gelmiş olan ayrılması gereken kişiler hala siyaset yapıyor' diyor. Kimi kastettiğini anlamamak mümkün değil. Ben anlıyorum. Ama biz siyaset yapmıyoruz. Biz, Hakkı hakim kılmak için mücadele ediyoruz. Son nefesimize kadar da ister görev verilsin, ister verilmesin, kah önde, kah arka sırada mutlaka bu davayı hakim kılmak için çile çekiyoruz. Çekmeye talibiz" diye konuştu.

Kendilerinin tutumunu eleştirenlere bir örnek veren Kazan, "Eyyübel Ensari İstanbul'da metfundur. İstanbul'un fethi için gelen ordunun içinde 90 yaşında bir kişi olarak geldi. Halen de takdire şayan anılmaktadır. Erbakan hocamızda 12 Haziran'da yapılacak olan bu seçimin duasıyla beraber başlangıcını Eyüp Sultan'da ilan etmiştir. O halde işin eleştirilecek bir tarafı yoktur" şeklinde konuştu.

“Aileyi aile yapan elbette ki hanımlardır” diyen  Şevkat Kazan, "Çocuklarımıza ilk önce terbiyeyi veren ailedir. İşte bu aile yapısını yeniden güçlendirmek bakımından mutlaka bu seçim faaliyetlerinde hanımların çalışmalara destek vermesine büyük ihtiyaç vardır. Erbakan hocamız bunu her zaman ifade etmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından, SP Kadın Kolları Seçim İrtibat Bürosu hizmete açıldı.

 

Editör: TE Bilişim