Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Ahmet Oluçay yaptığı açıklama da, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Cennet Cankılıç’ın 'Bizi, çivi bile çakamayanlar eleştiriyor' şeklindeki sözlerinin milleti yanıltmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan sözler olduğunu ifade etti.

BBP İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, "Cennet Cankılıç, önce kendine dönsün empati yapsın. Bu milletin çivisini nasıl çıkardılar bunun hesabını versin. Ayağında çarık, başında kalpak, sofrasında iki adet zeytinle, nasırlaşmış ellerle en zor şartlarda kurulan KİT’ler, bugün nerede onun hesabını versin. Bu milletin gözünün içine baka baka, 'Babalar gibi satarım' diyenler, borcumuz var kitleri özelleştireceğiz, ne varsa satacağız diyenler, kendileri bu milletin ekmeğinden kısarak yaptığı KİT’leri satanlar, kendileri. Bu millet, nasırlı elleriyle çok çivi çaktı. Ama maalesef iktidar bu milletin nasırlı ellerle çaktığı çivileri söktü. Borç mu ödediler? Özelleştirmeden sağlanan gelirler nereye gitti? İstihdam mı sağladılar, üretime destek mi verdiler? Çıksınlar yaptıkları başarısız özelleştirmeleri anlatsınlar. Türkiye, dünyada en çok petrol üreten ülkelere sınır komşusu olan ülke. Bu ülke nasıl olurda dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanır onu anlatsınlar. Sınır komşularımızda etin kilosu 10 lirayı geçmezken bu ülke neden 30 liraya et yiyor, onu anlatsınlar. Yaşadıkları ülkede pahalı diye, AK Parti iktidarından önce gurbetçi vatandaşlarımız çalıştıkları ülkelere Türkiye’den gıda ve meyve götürürdü. Türkiye’de pahalı diye bugün gurbetçiler yaşadıkları ülkeden, ülkemize dönerken gıda getirmeye başladı. Çıksınlar, Türkiye’yi Avrupa ülkelerinin en pahalı ülkesi haline nasıl getirdiler onu anlatsınlar. Artık şov yapmayı bırakıp gerçekleri görsünler” dedi.

İktidar partisinin, başarısızlığını örtmek için bu ülkenin kurumlarını hedef göstermeye başladığına büyük bir üzüntüyle şahit olduklarını belirten Oluçay, "Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın, son günlerde cezaevlerinden çıkan mahkumlarla ilgili Yargıtay'ı hedef alan açıklamaları oldukça manidardır. Öncelikle Sedat Kızılcıklı şunu iyi bilmelidir ki, milletin en saygın kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ne ağlama duvarıdır, nede milleti yanıltma makamıdır. Bugün cezaevinden çıkan mahkumlar 5320 sayılı Ceza Muhakeme Kanununa göre dışarı çıkıyorlar. Kızılcıklı, ya dününü unuttu yada işine gelmediği için gerçekleri saklıyor. 5320 sayılı Ceza Kanunu hangi tarihte ve hangi iktidar tarafından çıkarıldı. Kızılcıklı samimi ise, derhal bu milletin karşısına geçmeli, söz konusu yasanın kendi iktidarları tarafından çıkarıldığını, 23 Mart 2005 tarihinde kabul edildiğini, CMK’nın 102. maddesinin  yürürlüğe giriş tarihinin ise 31 Aralık 2010 tarihi olarak kendileri tarafından belirlendiğini açıklamalı ve bu aziz milletimizden özür dilemelidir. Geçmiş dönemde Rahşan affı olarak bilinen şartlı salı verilmeyle mahkumiyetten kurtulan bölücü teröristler, bir kaç ay sonra dağda Mehmetçiğimize kurşun sıkarken yakalanmışlar veya öldürülmüşlerdir. Bu gün adı geçen yasayla dışarı çıkacak olan terör örgütüne mensup bölücüler dağa çıkar ve tekrar Mehmetçiğin kanına girerlerse bu iktidar unutmamalıdır ki, işte o zaman bu iktidar aziz Mehmetçiğimizin şehit kanlarında boğulacaktır. Bunun hesabını bu millete veremeyecektir. Sedat Kızılcıklı'nın önümüzdeki seçimlerle ilgili, 'Önümüzdeki seçimlerde muhalefet kaybedecektir' sözleri bu milletin vekili olan bir milletvekiline yakışmayan, etik dışı ve milleti yanıltmaya yönelik gerçek dışı sözlerdir. 2 dönemdir evet AK Parti kazanıyor ama millet kaybediyor. Milleti yanıltan demeçler ve suni gündemlerle  bu milleti yanıltanlar artık bilmelidir ki, bu millet bu seçimlerde güçlünün yanında değil, haklının yanında yer alacaktır. Yoksulluk, işsizlik ve açlık sınırında bedel ödeyen bu millet önümüzdeki seçimlerde kendisine bedel ödettiren AK Parti iktidarına gereken dersi verecektir. Bu millet gereken bedeli ödedi. Artık bedel ödeme sırası, bu milleti unutan AK Parti iktidarındadır. Açlık, yoksulluk ve işsizlik bu milletin kaderi değildir ve olmamalıdır da. Ama yıllarca iktidar olanların isimleri değişti. Hükümet numaraları değişti. Ne hazindir ki, bu milletin makus talihi değişmedi. Millet yine yoksul, millet yine işsiz, millet yine açlık sınırında. Bu milletin makus talihi, milletin kendisi olan Büyük Birlik Partisi iktidarında değişecektir. Karnı tok, başı dik bir millet için bu seçimlerde her haneden 1 oy talep ediyoruz. Artık bu millet Büyük Birlik Partisini iktidara taşımak zorundadır. Büyük Birlik Partisi iktidarı, bu milletin makus talihini değiştirecek, merkezde insanı esas, devleti ebet kabul eden tek ve alternatifsiz iktidar olacaktır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim