Çevre Kültür Derneği


Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD), İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), Rehber Eğitim Kültür Derneği (REHBERDER),  Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD),  Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen, Fatih Eğitim Kültür Derneği, Yeni Asya Eğitim Kültür Araştırma Vakfı İnegöl Temsilciliği, Mazlum-Der İnegöl Temsilciliği, HUDER İnegöl Temsilciliği,  İnegöl Eğitim Severler Derneği (İNESDER) ve İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) tarafından oluşturulan İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca, 2. Gazze Yardım Filosu için kampanya başlatıldı.

İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan yapılan açıklamada, Gazze’de 4 yıldır devam ettirilen hukuksuz ambargonun son bulması için, I. Özgürlük Filosu gemilerinden Mavi Marmara’ya yapılan saldırının akabinde, kısmen rahatlayan Refah sınır kapısı geçişlerinin, Mısır Yüksek Askerî Meclisi kararıyla 15 Nisan 2011 tarihinden  bu yana insani yardım malzemelerinin girişine tamamen açıldığı bildirildi.

Bu gelişmeler üzerine bölgenin Acil ihtiyaçlarını karşılamak ve bu çalışmalarla Refah sınır kapısının sürekli açık kalmasını sağlamak için harekete geçen İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun,  İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlatmış olduğu, Gazze’lilere ulaştırılmak üzere başta Gıda, İnşaat Malzemeleri, Tekstil ve  Sarf  Malzemelerinin de bulunacağı bir yardım kampanyasının  başlatmış olduğu belirtilen açıklamada,  “Desteklerle toplanacak yardımlar, 31 Mayıs 2011 tarihinde  kalkacak acil yardım gemisi ile Gazzelilere ulaştırılacaktır. Geçen yıl İnegöl’den Sivil Toplum Kuruluşlarının verdiği destekle toplanan ayni  yardımlar İsrail’in Aşdot  limanından Birleşmiş Milletler gözetiminde Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Toplanan nakdi yardımlar ise İHH’nın hesabına yatırılmıştır. İnegöl’den  129 bin TL nakdi yardım ve  iki tır dolusu ayni yardım toplanmıştır. Bu yılki Gazze’ye yardım hedefimiz, 3 tır ayni yardım ve 500 bin TL nakdi yardım toplamaktır. Sloganımızı da ‘Beşyüzbinde Payınız, Gazze’de İziniz Olsun’ diye oluşturduk. Gazze’ye gidecek 2.Özgürlük Filosu Ön müracaat Formunu doldurmak isteyen İHH gönüllüleri, İNİYAD’ın Osmaniye mahallesi. Merkez sokak numara 3 adresindeki merkezine müracaat edebilirler. Ayrıca 0224 715 99 44 ve 0507 706 76 76 telefonlardan da bilgi alabilirler. Yardım edecekler, Türkiye Finans Katılım Bankası İnegöl Şubesindeki 618842 TL  ve  618842-101 Döviz Hesabından yararlanabilirler. Tüm İnegöllüleri Gazze’ye yardıma bekliyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim